Θ. Πάγκαλος: Κάποιοι στην Κ.Ο. υποκύπτουν εύκολα στις πιέσεις

Περνάμε μια πολύ δύσκολη στιγμή, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει «θέμα αρμονίας» μεταξύ υπουργών. Όσο για τις αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.), ανέφερε ότι κάποιοι υποκύπτουν πιο εύκολα στις πιέσεις που τους ασκούνται. Επίσης, επανήλθε στο θέμα των κυβερνήσεων Σημίτη λέγοντας ότι στη δεύτερη θητεία «ηττήθηκε η θέληση» του πρώην πρωθυπουργού. Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «της πλάκας» και νέες κατηγορίες κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στην Κερατέα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαπίστωσε ήττα της θέλησης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να προχωρήσει, τη δεύτερη τετραετία, στις βασικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί. «Κάπου νικήθηκε η θέλησή του» τόνισε και απέδωσε την ήττα σε πιέσεις που δέχθηκε από το κόμμα, από υπουργούς και συνεργάτες του και από λαϊκές αντιδράσεις. Πάντως, όπως διευκρίνισε, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνει τις κυβερνήσεις Σημίτη με εκείνες του Κ. Καραμανλή.

Για τη σημερινή κυβέρνηση ανέφερε ότι «περνάμε μια πολύ δύσκολη στιγμή» και δέχθηκε ότι στην κυβέρνηση «υπάρχει θέμα αρμονίας», το οποίο απέδωσε και στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τόνισε ότι η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα. Πάντως, τόνισε ότι στην ΚΟ υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει καθημερινός τζόγος, ακόμα και από το δωμάτιό μας μέσω του υπολογιστή.

Ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός κοινωνικός έλεγχος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δημοσίου, αλλά τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ιδιωτικού τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις αποδοκιμασίες που έχει δεχτεί σε δημόσιες εμφανίσεις του, δήλωσε ότι θα υπεραμυνθεί του δικαιώματός του να κυκλοφορεί ελεύθερα και χαρακτήρισε «της πλάκας» τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, ανέφερε ότι άλλες δύο φορές αντιμετώπισε προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του, τη μια το 1962 και τη δεύτερη επί χούντας. Τότε, πρόσθεσε, αυτοί «είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι της πλάκας».

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα αυτοδιοικητικά του στελέχη βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις στην Κερατέα, τις οποίες χαρακτήρισε «κομπίνα τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να συνεχιστεί η καταπάτηση εκτάσεων, η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίησή τους».

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στην Κερατέα και τις δηλώσεις του, τόνισε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει έναν άνθρωπο ηλικίας 86 ετών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk