Τις πληροφορίες της «Εξέδρας» που ήθελαν τον Ισμαέλ Μπλάνκο να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκός, επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ, Γκουστάβο Οναΐντια. Τουρκικό σενάριο για Σκόκο – Γκαζιάντεπσπορ.

Ο Οναΐντια, παράλληλα, τόνισε ότι η πρόταση της ΑΕΚ είναι σεβαστή, αλλά δεν ικανοποιεί τον πελάτη του. Όσον αφορά το χρόνο που θα χρειαστεί ο «Ζορό» για να απαντήσει στον Δικέφαλο αν θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο απάντησε πως θα πάρει καιρό.

Συγκεκριμένα, ο μάνατζερ του Μπλάνκο δήλωσε στο «AEK365»:

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όσων αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Μπλάνκο με την ΑΕΚ. Η πρόταση της ΑΕΚ είναι σεβαστή αλλά δεν μας ικανοποιεί. Δεν μπορώ όμως να πω ότι αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Οναΐντια για την πρόταση της Ένωσης.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στο χρόνο που ζήτησε από τον Δικέφαλο για απάντηση στο συμβόλαιο που έχει στα χέρια του ο Μπλάνκο: «Θα πάρει καιρό μέχρι να απαντήσουμε στην ΑΕΚ διότι μελετάμε άλλες προτάσεις που υπάρχουν αλλά και ψάχνουμε για άλλες ομάδες. Δεν μας ενδιαφέρει αν η ΑΕΚ βιάζεται να λάβει απάντηση. Είναι δικό της πρόβλημα».

Για τις επαφές του ιδίου με τον Παναθηναϊκό, υπογράμμισε: «Ναι μίλησα με τον Παναθηναϊκό για να δούμε ποιες είναι οι προθέσεις τους. Θα ξαναμιλήσουμε σύντομα και θα δούμε». Ενώ για τις προθέσεις του «Ζορό» και τις σκέψεις για το μέλλον του, σχολίασε: «Ο Μπλάνκο είναι ανοιχτός όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Είναι όλα θέμα χρημάτων».

Προς Τουρκία ο Σκόκο

Μπορεί τις περισσότερες πιθανότητες για αποχώρηση από την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει ο Ισμαελ Μπλάνκο, αλλά δεν αποκλείεται όλη η αργεντίνικη «τριπλέτα» να μην συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Συγκεκριμένα, ο Νάτσο Σκόκο ίσως πάρει μεταγραφή για την Γκαζιάντεπσπορ, με το ενδεχόμενο να φύγει… πακέτο με τον Σεμπάστιαν Σάχα.

Ειδικότερα, πριν από δύο ημέρες ο Σταύρος Αδαμίδης είχε επαφή με τον πρόεδρο του τουρκικού συλλόγου, Ιμπραχίμ Χαλίκ Κιζίλ, με θέμα τη μεταγραφή του «Δαίμονα». Ο επικεφαλής της Γκαζιάντεμπσπορ προσέφερε για την απόκτηση του Αργεντινού γύρω στα 3,5 εκατ. €, με τον πρόεδρο της ΑΕΚ να ζητά ένα ποσό της τάξης των 4,5 εκατ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις για τον παίκτη αναμένεται να συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα, με τον μάνατζερ του Σκόκο να επιθυμεί σίγουρα τη μεταγραφή του παίκτη του στον τουρκικό σύλλογο, τέταρτο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της γειτονικής χώρας. Αλλωστε, είναι γνωστό πως ο εκπρόσωπος του Σκόκο έχει βγει στη… γύρα για κάποια πρόταση που να ικανοποιεί τόσο τον πελάτη του, όσο και την ΑΕΚ.

Με δεδομένο, πάντως, ότι στην Ενωση ψάχνουν να απαλλαχτούν από το «βαρύ» συμβόλαιο και του Σεμπάστιαν Σάχα, αλλά και ότι ένας πολύ καλός φίλος του «Κινέζου» αγωνίζεται στην Γκαζιάντεμπσπορ, δεν αποκλείεται η μεταγραφή του Σκόκο να περιλαμβάνει και ένα… μπόνους. Ο 31χρονος πορτιέρο έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον αρχηγό των Γερακιών, Κρίστιαν Ροντρίγκο Ζουρίτα, από τότε που οι δύο τους αγωνίζονταν στη Σαν Λορέντσο.