Στον Ολυμπιακό οι εκτιμήσεις για την παραμονή ή μη του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε αλλάζουν κατεύθυνση σαν τον άνεμο σε περιοχή με πολύπλοκο ανάγλυφο. Τη μια ημέρα «φυσάει» στην κατεύθυνση της φυγής ενώ την άλλη από την αντίθετη κατεύθυνση.

Η χθεσινή συνύπαρξη του ισπανού προπονητή με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη σε εκδήλωση προς τιμήν των χορηγών των Ερυθρολεύκων ήταν αρκετή για να αλλάξουν οι εκτιμήσεις των κόκκινων οιωνοσκόπων. Ετσι ενώ μόλις χθες υπήρξε ένας καταιγισμός υποψήφιων αντικαταστατών του κ. Βαλβέρδε σήμερα οι «εκτιμήσεις» ήταν διαφορετικές και έκαναν λόγο για διάθεση παραμονής από την πλευρά του Ισπανού. Επί της ουσίας η χθεσινή συνεύρεση των κκ. Βαλβέρδε και Μαρινάκη δεν ξεκαθάρισε τίποτα όσον αφορά το μέλλον του πρώτου στον Ολυμπιακό. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο σε μια δημόσια εκδήλωση;

Τα «αγκάθια» που πληγώνουν τη σχέση του βάσκου κόουτς με τον Ολυμπιακό παραμένουν. Πρώτο στη λίστα του Βαλβέρδε φαίνεται να είναι το οικογενειακό πρόβλημά του. Η γυναίκα του Σεσίλια και τα δύο παιδιά τους είναι εγκατεστημένοι μόνιμα στο Μπιλμπάο και δεν έχουν ακολουθήσει τον βάσκο προπονητή στις κατά καιρούς επαγγελματικές μετακινήσεις του. Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το θέμα με ένα από τα δύο παιδιά του που αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής και δυσλεξίας και φοιτά σε ειδικό σχολείο. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιου είδους σχολείο για ισπανόφωνα παιδιά κάνει το πρόβλημα να μοιάζει αξεπέραστο.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να «κουμπώνει» με την επιθυμία του κ. Βαλβέρδε να δουλεύει στην Πριμέρα Ντιβισιόν ακόμη και αν πρόκειται για μια δευτεροκλασάτη ομάδα. Η προοπτική μάλιστα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αθλέτικ Μπιλμπάο ο στενός φίλος του κ. Χόσου Ουρούτια μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστική για τον ερυθρόλευκο προπονητή.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Βαλβέρδε γνωρίζει ότι στον Ολυμπιακό διαθέτει τα μέσα για να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ υπάρχει και η «πρόκληση» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μόνο που η συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι για μια ομάδα και για τον προπονητή της. Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το γεγονός αυτό γεννά πολλές προσδοκίες μεταξύ των διοικούντων και των οπαδών. Πιθανή αποτυχία να προκριθεί στην επόμενη φάση μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και για την εγχώρια πορεία των Ερυθρόλευκων όπως και για το βιογραφικό του Βαλβέρδε το οποίο αυτή τη στιγμή κοσμεί μια άνετη κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.