Η Ευρωλίγκα δεν πρόκειται να αλλάξει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του φετινού Final 4, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη 6-8 Μαϊου, αν και μερικά αιτήματα της Μακάμπι βρίσκονται ακόμα υπό εξέταση.

Η Μακάμπι είχε αποστείλει έγγραφο στην Ευρωλίγκα μέσω του οποίου ξεκαθάριζε -μεταξύ άλλων- την αδυναμία συμμετοχής της σε περίπτωση πρόκρισης της στον τελικό, καθώς η ημερομηνία συμπίπτει με το «Yom Hazikaron» (την ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες και τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών), μία ημέρα που ο νόμος στο Ισραήλ δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα μετά τις 8 το βράδυ.

Όπως αναφέρεται, στο τηλεγράφημα του Εuropa Press, οι υπεύθυνοι της Ευρωλίγκα ενημέρωσαν τη Μακάμπι ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής των ημερομηνιών, ενώ το μόνο αίτημα που εξετάζει η διοργανώτρια αρχή είναι αυτό της αλλαγής της ώρας.

Οι Ισραηλινοί, πάντως, έχουν ζητήσει η αναμέτρηση να διεξαχθεί το αργότερο 4-5 το απόγευμα, αλλά η Ευρωλίγκα έχει ξεκαθαρίσει ότι οριστική απόφαση θα ληφθεί μέχρι την Παρασκευή (8/4).