Εισαγγελέας: Ενοχοι Τζέκος, Κεντέρης, Θάνου

«Καταπέλτης» ήταν στην εισήγησή του στο Α’ Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο εισαγγελέας κ. Γιώργος Πέτρου για την υπόθεση του Κώστα Κεντέρη, της Κατερίνας Θάνου και του Χρήστου Τζέκου, αφού στη συνεδρίαση της Τρίτης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έγινε ποτέ τροχαίο ατύχημα την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στις 12 Αυγούστου 2004.

«Καταπέλτης» ήταν στην εισήγησή του στο Α’ Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο εισαγγελέας κ. Γιώργος Πέτρου για την υπόθεση του Κώστα Κεντέρη, της Κατερίνας Θάνου και του Χρήστου Τζέκου, αφού στη συνεδρίαση της Τρίτης (5/4) ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έγινε ποτέ τροχαίο ατύχημα την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στις 12 Αυγούστου 2004.

Παράλληλα, επέμεινε στη θέση του ότι τόσο οι δύο αθλητές, όσο και ο Τζέκος έχουν τελέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται και εισηγήθηκε την ενοχή τους.

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πως το ατύχημα συνέβη πραγματικά, σημειώνοντας ότι «ουδέποτε έλαβε χώρα το συμβάν. Τα όσα κατέθεσαν μεταγενέστερα οι κατηγορούμενοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος και ο αυτόπτης μάρτυρας Σακελαρίου ήταν ψευδή» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας των αθλητών στο ΚΑΤ: «Ηταν ψευδή όλα, δεν είχαν πάθει τίποτα».

Για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος των επτά γιατρών, ο εισαγγελέας θεώρησε ότι την έπραξε ο κ. Μπαλτόπουλος που υπέγραψε την εισαγωγή τους στο ΚΑΤ και δήλωσε πως οι αθλητές δεν μπορούσαν να καταθέσουν στην τροχαία ή να δώσουν αίμα. Για τους υπόλοιπους έξι γιατρούς ο κ. Πέτρου θεώρησε πως υπάρχει μόνο η συνέργεια.

Όσο για ελαφρυντικά, στην περίπτωση των αθλητών αναγνώρισε πως υπάρχουν καθώς είχαν «ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή» και για τους γιατρούς επειδή «είχαν απέναντι τους δυο θρύλους της Ελλάδας».

Αντίθετα, δεν αναγνώρισε ύπαρξη ελαφρυντικών στην περίπτωση του Τζέκου, για τον οποίο ανέφερε πως τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται σχετικά με τα σκευάσματα που βρέθηκαν έπειτα από την έρευνα στην εταιρία του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή (8/4.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk