Η σχέση του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό δεν είναι ποτέ εύκολη και ήρεμη. Η προηγούμενη θητεία του στους Ερυθρόλευκους έληξε άδοξα και εν μέσω διαφωνιών με το τότε αφεντικό τους τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Για να επιστρέψει ο ισπανός τεχνικός στον Πειραιά χρειάστηκε να τον συναντήσει αυτοπροσώπως ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, που ταξίδεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Ισπανία για να τον δελεάσει με ένα παχυλό συμβόλαιο και δίνοντάς του τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το τρίτο επεισόδιο του σίριαλ «Βαλβέρδε – Ολυμπιακός» παίζεται αυτές τις ημέρες και αφορά το μέλλον του ισπανού κόουτς στους πρωταθλητές Ελλάδας. Αν και το «μυρμίγκι» _ όπως είναι το προσωνύμιο που του έχουν κολλήσει οι Ισπανοί λόγω της εργατικότητάς του _ πέτυχε να οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους στην κατάκτηση του τίτλου και στην απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η παραμονή του στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας δεν είναι διασφαλισμένη 100%.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι είναι διάρκειας 1+1 έτους, ο Ολυμπιακός επιμένει ότι ο κ. Βαλβέρδε θα παραμείνει στον Πειραιά, αλλά την ίδια ώρα η σεναριολογία που αναπτύσσεται στην Ισπανία τον θέλει να είναι ο εκλεκτός διάφορων ομάδων και σχεδόν έτοιμος να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Την ίδια ώρα ο κ. Βαλβέρδε από «μυρμίγκι» έχει μετατραπεί σε «σφίγγα» και αποφεύγει να τοποθετηθεί όσον αφορά το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Μόλις χθες, Πέμπτη, ο ισπανός κόουτς που παραβρέθηκε σε εκδήλωση εταιρείας-χορηγού του Ολυμπιακού «ντρίμπλαρε» τους δημοσιογράφους αποφεύγοντας να μιλήσει και περιοριζόμενος σε μια λιτή γραπτή δήλωση με θέμα την ποιότητα του ποδοσφαίρου που έπαιξε η ομάδα του.

Και όλα αυτά την ώρα που στην Ισπανία τα δημοσιεύματα γύρω από το ενδιαφέρον των εγχώριων ομάδων για τον κόουτς Βαλβέρδε διαδέχονταν το ένα το άλλο. Τελευταίο ένα δημοσίευμα της μαδριλένικης εφημερίδας «As», την Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο ο ερυθρόλευκος προπονητής βρίσκεται στο στόχαστρο της Σεβίλλης που αναζητεί νέο τεχνικό.

Μία ημέρα πριν βασκικές ιστοσελίδες εμφάνιζαν τον κ. Βαλβέρδε ως (πιθανό) ισχυρό χαρτί του κ. Χοσού Ουρούτια ο οποίος μελετάει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο πρώην αρχηγός της βασκικής ομάδας συνδέεται με στενή φιλία με τον προπονητή του Ολυμπιακού και θα τον ήθελε στο πλάι του προκειμένου να αναδειχθεί στην προεδρία της.

Σενάρια; Υποθέσεις; Εικασίες; Πιθανόν, αλλά όσο ο Βαλβέρδε προτιμά να τηρεί σιγή ιχθύος οι «σεναριολογούντες» θα έχουν κάθε δικαίωμα να το πράττουν και να ταράζουν τον ύπντο των διοικούντων τον Ολυμπιακό.