* Στο Μεξικό ο ένας μετά τον άλλο έρχονται στο φως ομαδικοί τάφοι όπου οι εκτελεστές τωνκαρτέλ έθαβαν τα θύματά τους.Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ αποκαλύπτει ότι στρατιώτες που μετείχαν στις επιχειρήσεις κατά των εμπόρων ναρκωτικών ευθύνονται για εξαφανίσεις πολιτών. Θριλερικές καταστάσεις στη Λατινική Αμερική. Με πολλούς υπόπτους και, το χειρότερο, πάρα πολλά θύματα. Στο μεταξύ ο χορός των εκατομμυρίων από το εμπόριο της φρίκης συνεχίζεται.

* Δεν ξέρετε πώς να θεραπεύσετε το άγχος σας; Πρώτα πρέπει να εντοπίσετε τις πηγές που σας το προκαλούν. Οι οποίες, σύμφωνα με έρευνα γνωστού αμερικανικού περιοδικού, είναι δώδεκα! Μην αγχώνεστε, πάρτε τες μία μία, από την αρχή…

* Πρώτη αιτία άγχους είναι ο οικονομικός παράγοντας, δεύτερη η εξαντλητική εργασία, τρίτη η ενασχόλησή μας με μια δουλειά που δεν μας αρέσει. Ακολουθούν: οι προσωπικές σχέσεις και τα αγκάθια τους, η φροντίδα για την οικογένειά μας, η εμμονή με την τελειότητα… Το τελευταίο, τι το θέλετε; Ας μην είναι τόσο άψογα τα πράγματα, δεν χάθηκε ο κόσμος!

* Πάρα πολλοί αγχώνονται και όταν προετοιμάζουν τις διακοπές τους, αποφαίνονται οι ειδικοί, χαρακτηρίζοντας εκείνη την περίοδο μία από τις πλέον στρεσογόνες περιόδους στη ζωή ενός ανθρώπου. Είπαμε όμως, να στριμωχνόμαστε στα δύσκολα, όχι και στα ευχάριστα!

* Στο κάτω κάτω, αν σας πειράζουν τόσο πολύ οι διακοπές, κόψτε τες! Και αφήστε εμάς, που τις αντιμετωπίζουμε πιο χαλαρά, να τις απολαύσουμε.

* Το ζωντανό πρόγραμμα του Alter από την ερχόμενη Δευτέρα ξανά στον αέρα. Αυτό ύστερα από γραπτή διαβεβαίωση της διεύθυνσης στους εκπροσώπους των τεχνικών και των δημοσιογράφων ότι εντός του μηνός οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η επιχείρηση.

***

Kύριε διευθυντά.

Ομολογώ ότι ποτέ δεν ήμουν αισιόδοξη στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, όσο κι αν ο αγώνας της Μελίνας Μερκούρη με συγκινούσε. Ωστόσο, ακόμη κι αν θεωρώ ότι η μάχη είναι χαμένη για την Ελλάδα, δεν μπορώ να μην ενοχληθώ με αγενείς και αφ’ υψηλού δηλώσεις σαν αυτή που έκανε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ Μακ Γκρέγκορ (στο σκίτσο). Κατά τον κ. Μακ Γκρέγκορ «το πιο κατάλληλο μέρος για τη φιλοξενία των Γλυπτών είναι το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο είχε πάντοτε στόχο να ωθεί κάθε φιλομαθή άνθρωπο να ερευνά τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ο κόσμος είναι οργανωμένος σε κοινωνίες». Κατ’ εμέ, ένας οργανισμός που αυτοαποκαλείται κιβωτός του διεθνούς πολιτισμού εκτός από τη φιλομάθεια θα έπρεπε πρωτίστως να ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης, να προάγει τη δικαιοσύνη. Εν προκειμένω, δικαιοσύνη είναι η επιστροφή των κλεμμένων σε μια χώρα που όταν βρέθηκε σε αδυναμία καταλεηλατήθηκε – και από τους συμμάχους της. Τα είπα και ξέσπασα! Ας πάνε λοιπόν να ερευνήσουν οι κύριοι του Βρετανικού Μουσείου πρώτα τις δικές τους… κοινωνίες – που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να λύσουν τα μυστήρια του νεολιθικού Στόουνχετζ – και ας επιτρέψουν στους λαμπρούς πολιτισμούς που άνθησαν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά τους να διαχειριστούν όπως θέλουν τη δική τους κληρονομιά!

Μετά εκνευρισμού

Πανδώρα