Αποκλείεται κατηγορηματικά η αναδιάρθρωση

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, απαντώντας εμμέσως σε όσους αναδεικνύουν κάτι τέτοιο ως αναγκαία λύση. Στις φωνές δε που καλούν την Ελλάδα και τις άλλες αδύναμες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους, λέγοντας μάλιστα ότι οι αγορές είναι απολύτως προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο, προστέθηκε και ο Economist.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, απαντώντας εμμέσως σε όσους αναδεικνύουν κάτι τέτοιο ως αναγκαία λύση.

Στις φωνές δε που καλούν την Ελλάδα και τις άλλες αδύναμες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους, λέγοντας μάλιστα ότι οι αγορές είναι απολύτως προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο, προστέθηκε και ο Economist.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires.

«Δεν είμαι ο μόνος» που απορρίπτει την ιδέα αυτή, τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ενώπιον δημοσιογράφων.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει «κάποια υστέρηση» στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο.

Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

Ο υπουργός είπε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών.

«Γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε», τόνισε δε με έμφαση απαντώντας προφανώς σε δηκτικές παρατηρήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία