Μ’ αρέσει – δεν μ’ αρέσει

M’ άρεσει

+ Η Αγγελική Παπούλια στα Όσκαρ. Η πιο ωραία παρουσία γιατί ήταν επιπλέον παρθενική και (ως εκ τούτου;) ανεπιτήδευτη. Καθόλου «όπως Αμερική».

+ Η δεύτερη ανεξάρτητη αίθουσα του μπαρ Use στην πλατεία Καρύτση. Για πιο clean cut και νοσταλγικά γούστα αλλά και για μια ζεστή γωνιά στο κρύο του χειμώνα.

+ Η μετάφραση του Βασίλη Κιμούλη στο «Χαστούκι» του Χρήστου Τσιόλκα (Εκδόσεις Πόλις)

+ Που ο Νόαμ Τσόμσκι, από τους πιο σημαντικούς και πιο συμπαθείς διανοητές του καιρού μας, ζήτησε έλεγχο της «νομιμότητας» του ελληνικού χρέους.

Δεν μ’ αρέσει

– Που τόσος κόσμος όχι μόνο αδιαφόρησε αλλά έως και ειρωνεύτηκε τον θάνατο των δυο αστυνομικών. Η ανθρώπινη ζωή έχει άραγε αξία μόνο ανάλογα με τον επαγγελματικό και πολιτικό προσανατολισμό της;

– Ο κλαυθμός και οδυρμός για το χαμηλό επίπεδο της Eurovision ενός ήδη ξεφτισμένου θεσμού που μόνο κιτς έχει να επιδείξει. Εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

– Τα iPad 2, 3, 5, 10, 15, τα δίκτυα και τα κινητά τέταρτης και πέμπτης και έκτης γενιάς. Μπορεί η καλπάζουσα εξέλιξη της τεχνολογίας να σταματήσει λίγο και να με περιμένει;

– Που το 62,31% των εγγεγραμμένων ανέργων ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30-54. Πολύ νέος για να «αποσυρθείς», πολύ μεγάλος για να «ξαναγεννηθείς» με βάση τουλάχιστον τα κοινωνικά στερεότυπα.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ vimagazino@dolnet.gr το δικό σας «Μ’ αρέσει – Δεν μ’ αρέσει», μαζί με φωτογραφία σας καθώς και φωτογραφία ή βίντεο του θέματος για το οποίο γράφετε.

BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk