Γιώργος Παπανδρέου «Θετική η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

Oπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου αναγνωρίζεται απ’ όλους η προσπάθεια της χώρας, ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού, αλλά και η αποφασιστικότητα των Ελλήνων και της κυβέρνησης.

Θετική είναι η εικόνα της Ελλάδας στο Νταβός φέτος, σύμφωνα με την εκτίμηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όπως τη διατύπωσε σε δήλωσή του σήμερα το πρωί.

Oπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου αναγνωρίζεται απ’ όλους η προσπάθεια της χώρας, ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού, αλλά και η αποφασιστικότητα των Ελλήνων και της κυβέρνησης.

Η Ελλάδα, όπως φάνηκε αυτές τις μέρες ανακτά την αξιοπιστία της και τη συνέπειά της και διατηρεί την ελπίδα και την προοπτική της, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αυτή την προσπάθεια, υπογράμμισε, πρέπει όλοι να την υπερασπιστούμε και να την συνεχίσουμε για την περαιτέρω τόνωση της ελπίδας και της προοπτικής της χώρας.


Χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε ποιον τίτλο θα έδινε στο φετινό Νταβός για την Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου επέλεξε τον τίτλο «η επιστροφή της αξιοπιστίας στην Ελλάδα».

Οπως είπε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε με τους Ελληνες απεσταλμένους στο Νταβός φέτος το κύριο στοιχείο δεν ήταν η εικόνα της Ελλάδας, διότι όλοι διαπίστωσαν ότι στη χώρα μας έχουν γίνει πολλές αλλαγές και έδειξαν να κατανοούν τα σημαντικά αποτελέσματα που είχαμε στην οικονομία.

Ρόλο στην αλλαγή του κλίματος έπαιξε βέβαια και η σύσταση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ενώ σε ό,τι αφορά το χρέος αυτό αντιμετωπίζεται ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ειδικά ως ελληνικό.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει συζήτηση για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε από ξένους δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι κάτι που μπορεί να χρειαστεί για ορισμένες τράπεζες στην Ευρώπη και
το θέμα δεν αφορά την Ελλάδα.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι δεν περιμένει αποφάσεις για την οικονομία στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής αλλά μάλλον στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

Σε ερώτηση για το αν συζήτησε το θέμα των λαθρομεταναστών με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση για τα θέματα των ημερών στην Ελλάδα και ότι ο κ. Γκουτέρες είναι θετικός για τον
πρόσφατο ελληνικό νόμο για τη μετανάστευση.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk