Τη δυνατότητα να διανείμει μέρισμα στους μετόχους της θα έχει η Τράπεζα Πειραιώς μετά την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ, η οποία είναι πλήρως καλυμμένη από τους αναδόχους της και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως και το τέλος Ιανουαρίου 2011. Κατά τη διάρκεια παρουσίασης, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και αναπληρωτής CEO του Ομίλου κ. Στ. Λεκκάκος υπογράμμισε ότι «η αύξηση θα ενδυναμώσει την τράπεζα ώστε να αντιμετωπίσει από ισχυρότερη θέση τη σημερινή μακροοικονομική συγκυρία, θα αυξήσει σημαντικά τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας στο πλαίσιο και της αυστηροποίησης του εποπτικού πλαισίου (Βασιλεία ΙΙΙ), ενώ θα προσφέρει την ευελιξία αποπληρωμής των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, επιτρέποντας σταδιακά την επαναδιανομή μερίσματος».
Ο ίδιος μιλώντας σε πελάτες της τράπεζας και σε επενδυτές σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη παρουσίασε το μακρο-οικονομικό περιβάλλον στην χώρα μας και την πολιτική των ελληνικών τραπεζών στην αντιμετώπιση της κρίσης. Έδωσε έμφαση στην ανάγκη συνέχισης και ολοκλήρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, για να μειωθούν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, τα οποία το προηγούμενο διάστημα προκάλεσαν την πίεση στις διεθνείς αγορές και οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση της ύφεσης. Τόνισε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σταδιακής επανάκαμψης της εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας στη συνέχεια και αυτό φαίνεται τόσο από την αντιστροφή της διαρροής καταθέσεων προς το εξωτερικό, όσο και από την σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού.
Στη συνέχεια ο καθηγητής κ. Ν. Χριστοδουλάκης, οικονομικός Σύμβουλος της τράπεζας, περιέγραψε τις διεργασίες στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωζώνη. Ο ίδιος επεσήμανε τον αναντικατάστατο ρόλο του ευρώ, για την σταθερότητα και την αντοχή των ευρωπαϊκών οικονομιών και απέρριψε κατηγορηματικά τα κακόβουλα σενάρια εγκατάλειψης του κοινού νομίσματος, τα οποία μόνο κακό προκαλούν.
Περιέγραψε, όμως, με ανησυχία τις ανισορροπίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, στα εμπορικά ελλείμματα και πλεονάσματα των χωρών του Νότου και του Βορρά αντίστοιχα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μιας παραγωγικής στροφής της ελληνικής οικονομίας, με περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα. Παρά τις έντονες διαμάχες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, ο κ. Χριστοδουλάκης θεωρεί ότι η ΕΚΤ και ο μηχανισμός διάσωσης επιτελούν ένα σημαντικό έργο στην στήριξη των πληττόμενων χωρών και διατύπωσε την άποψη ότι σταδιακά θα οικοδομείται όλο και ισχυρότερος συντονισμός μεταξύ των οικονομικών πολιτικών.