Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες οι φάλαινες και οι γυναίκες είναι τα μόνα είδη θηλαστικών που ζουν πολλά χρόνια μετά τη λήξη της αναπαραγωγικής ικανότητάς τους. Οπότε ο χαρακτηρισμός «φάλαινα» όταν απευθύνεται προς κυρίες δεν είναι τελικά τόσο απαξιωτικός όσο νομίζαμε…

Αν οι βρετανοί επιστήμονες ασχολούνται με τις κυρίες και τα κήτη οι σουηδοί συνάδελφοί τους έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν: παρ΄ ότι οι ερευνητές στο σύνολό τους επιμένουν ότι πρέπει να φυλασσόμαστε από την ηλιακή ακτινοβολία αν θέλουμε τις ζωούλες μας, εκείνοι υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που κάνουν ηλιοθεραπεία κερδίζουν χρόνια ζωής. (Αντιθέτως οι φάλαινες παθαίνουν εγκαύματα στην πλάτη, για να θυμηθώ πρόσφατο δημοσίευμα.)

Πού οφείλεται η «μακροζωία» των «ξεροψημένων» θηλυκών; Στα αυξημένα, εξαιτίας της ηλιοθεραπείας, επίπεδα της βιταμίνης D, η οποία λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα για τον οργανισμό.

Πάντως, και οι εκ Σουηδίας ερευνητές τονίζουν ότι πρέπει να υπάρχει ένα κάποιο μέτρο (και) στην έκθεση στον ήλιο. Οι υπερβολές βλάπτουν.

Κατά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg μειώνεται όλο και περισσότερο η προθυμία των κυβερνήσεων και των πολιτών των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που είναι μέλη τής ΕΕ, να υποστηρίξουν την ένταξή τους στο ευρώ. Γιατί όμως; Δεν βλέπουμε πόσο όμορφα περνάμε εμείς μέσα στην ευρωζώνη; Και τα καλύτερα έρχονται…

Είπε ξείπε: ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, απογοητευμένος και εκνευρισμένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία το Μουντιάλ 2018 δεν θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, ήρε την υπόσχεση που είχε δώσει στα μέλη της FΙFΑ ότι θα διέμεναν δωρεάν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Dorchester» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Κάτω από τις γέφυρες του Τάμεση βλέπω να ξημερώνονται οι παράγοντες του διεθνούς ποδοσφαίρου που γύρισαν ανερυθρίαστα την πλάτη στη Γηραιά Αλβιώνα!

Κύριε διευθυντά
Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, στην προσπάθειά της να επισημάνει πόσο παράλογα λειτουργεί το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, αναφέρθηκε σε απόφοιτο του ΤΕΙ Ανθοκομίας που έκανε μεταπτυχιακό στην ομοιοπαθητική! Και ερωτώ με τρόμο, δεδομένου ότι οσονούπω αρχίζω ομοιοπαθητική: ποιος με διαβεβαιώνει ότι εγώ που δεν υπήρξα «φυτό» ως μαθήτρια δεν κινδυνεύω να μείνω «φυτό» στο χέρι του κάθε πτυχιούχου κηπουρού που λόγω της νεοελληνικής εκπαιδευτικής αφασίας βρέθηκε και με αναγνωρισμένο πτυχίο ιατρού, από αμφισβητούμενης επιστημονικής υπόστασης πανεπιστήμιο του εξωτερικού;

Μετά ανησυχίας ΠΑΝΔΩΡΑ

ΥΓ. Εννοείται ότι δεν βρίσκω άσχημη την ιδέα πολλαπλών ειδικεύσεων, θέλω όμως να νιώσω ότι υπάρχει έλεγχος, προγραμματισμός, εθνικός σχεδιασμός στην εκπαίδευση. Και ότι δεν σπεύδουμε να πανηγυρίσουμε συγκυριακές ή μεμονωμένες επιτυχίες που θα πρέπει να πιστωθούν μάλλον στους εκάστοτε πεφωτισμένους φοιτητές, παρά στις πρόνοιες του συστήματος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ