Τα ίχνη των δραστών, που έκλεψαν 320 κιλά χρυσό, 20 κιλά ασήμι και ένα κιλό πλατίνα από αποθήκη του τελωνείου στον τερματικό σταθμό 1, του αεροδρομίου της Σόφιας, αναζητούν, από χθες, οι αστυνομικές δυνάμεις της Βουλγαρίας.
Αργά χθες το βράδυ, η βουλγαρική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι οι επιθεωρητές που ερευνούν το θέμα, εκτιμούν πως η αξία των πολύτιμων μετάλλων, τα οποία έκαναν «φτερά» από τις αποθήκες, διαμορφώνεται σε οκτώ εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ανακοινώθηκε ότι από ελέγχους που πραγματοποιούνται στους συνοριακούς σταθμούς, σε μεγάλες πόλεις, σε ενεχυροδανειστήρια και χρυσοχοεία – κοσμηματοπωλεία, δεν εντοπίστηκε κάποιο τμήμα της ποσότητας των πολύτιμων μετάλλων.
Τα πολύτιμα μέταλλα, που εκλάπησαν από την αποθήκη στο τελωνείο, αποτελούσαν μέρος της ποσότητας που κατασχέθηκε, τον περασμένο Αύγουστο, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την πάταξη της δραστηριότητας της εγκληματικής ομάδας «The Founders». Τα μέλη της ομάδας επιχείρησαν να εξαγάγουν προς την Τουρκία χρυσό και πλατίνα, τα οποία είχαν δηλώσει ως ασήμι, αλλά, εντοπίστηκαν από τις διωκτικές αρχές, οι οποίες και συνέλαβαν πέντε μέλη της ομάδας.
Το αυτόματο σύστημα ασφάλειας στην αποθήκη του τελωνείου στο αεροδρόμιο της Σόφιας δεν λειτούργησε, διότι ήταν κλειστό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ενώ από το τελωνείο δεν υπήρξε ανακοίνωση για την κλοπή.
Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα και τις ανακρίσεις τελωνειακών υπαλλήλων, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν πιο κοντά στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.