Την ελεύθερη χρήση του Διαδικτύου στους 3.000 υπαλλήλους της περιφέρειας του Λάτιο -με πρωτεύουσα τη Ρώμη- απαγορεύει η Ρενάτα Πολβερίνι, η οποία εξελέγη περιφερειάρχης με τα «χρώματα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι την περασμένη άνοιξη.

Η Πολβερίνι έδωσε εντολή στους στενότερους συνεργάτες της να κάνουν γνωστό στους υφιστάμενους ότι «η χρήση του Διαδικτύου θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στα αυστηρά επαγγελματικά ενδιαφέροντα της κάθε διοικητικής διεύθυνσης της περιφέρειας».

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της περιφέρειας, το 70% των εργαζομένων συνδέονταν καθημερινά τουλάχιστον μια φορά με το Facebook και 20% με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Messenger και το You Tube.

Η Ρενάτα Πολβερίνι εξακολουθεί να διατηρεί την προσωπική της σελίδα στο Facebook, η οποία αριθμεί 12.000 «φίλους». Την Πέμπτη ανάρτησε και την τελευταία της γραπτή παρέμβαση, με θέμα την αναδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος υγείας στην περιοχή της αρμοδιότητάς της.

«Πολλοί εργαζόμενοι, αλλά και γενικότερα πολίτες της Ρώμης εξεπλάγησαν με την ανακοίνωση της απόφασης της κεντροδεξιάς περιφερειάρχη. Πίστευαν ότι δεδομένου του συνδικαλιστικού της παρελθόντος, δεν θα προχωρούσε άμεσα στον περιορισμό του δικαιώματος πλοήγησης των εργαζομένων» αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε κανέναν, επιθυμούμε απλώς να συντονίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό μας» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της περιφέρειας, Σαλβατόρε Ρόγκι, στην εφημερίδα Il Messaggero.

Υπενθυμίζεται ότι και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα είχε προσπαθήσει τον περασμένο Ιανουάριο να «κόψει» τον πρόσβαση των υπαλλήλων του στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, μετά τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των εργαζομένων και τις αρνητικές κριτικές μερίδας του Τύπου, η διεύθυνση του κόμματος ανακάλεσε την απόφαση, καλώντας τους εργαζομένους «να κάνουν χρήση του Internet με λογική και μέτρο».