Παρέλυσε η Γαλλία με την τρίτη γενική απεργία σε διάστημα ενός μήνα κατά της προωθούμενης αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από την κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί. Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και στα διυλιστήρια με ορατό τον κίνδυνο έλλειψης καυσίμων.

Εξαιτίας της απεργίας ακυρώθηκαν οι μισές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι και μία στις τρεις στον αερολιμένα του Σαρλ ντε Γκολ. Κλειστές παραμένουν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία στη Γαλλία, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν σε ένδειξη αλληλεγγύης και οι νέοι.

Δρομολόγια εκτελεί μία στις τρεις υπερταχείες TGV, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του Eurostar Παρίσι-Λονδίνο. Τα επιβατικά τρένα στο Παρίσι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, αλλά το μετρό έχει επηρεαστεί λιγότερο και τα λεωφορεία λειτουργούν σχεδόν κανονικά.

Για το Σάββατο προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση Σαρκοζί βρίσκεται αντιμέτωπη και με την απειλή των συνδικάτων για κυλιόμενες απεργίες στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι διαμαρτύρονται μαζικά την Τρίτη για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση συμμετέχοντες σε πορείες και διαδηλώσεις. Συνολικά 200 συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα,

Δέκα από 12 διυλιστήρια της Γαλλίας δεν λειτουργούν σήμερα και είναι ορατός ο κίνδυνος έλλειψης καυσίμων σε όλη τη χώρα.