Σύντομα διεθνή

* ΑΒΒ: Στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας Chloride αντί του ποσού των 864 εκατ. στερλινών (περίπου 1,3 δισ. δολάρια) προχωρεί ο όμιλος τεχνολογιών αυτοματισμού και ενέργειας, ο οποίος τελικά νίκησε την επίσης διεκδικήτρια Εmerson Εlectric. Η ΑΒΒ προσφέρει το ποσό των 325 πενών ανά μετοχή της Chloride, δηλαδή με premium 55,5% σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής στις 23 Απριλίου, όταν η Chloride είχε απορρίψει προηγούμενη προσφορά εξαγοράς. Σημειωτέον ότι η Εmerson Εlectric είχε προσφέρει 141 εκατ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* ΑΒΒ: Στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας Chloride αντί του ποσού των 864 εκατ. στερλινών (περίπου 1,3 δισ. δολάρια) προχωρεί ο όμιλος τεχνολογιών αυτοματισμού και ενέργειας, ο οποίος τελικά νίκησε την επίσης διεκδικήτρια Εmerson Εlectric. Η ΑΒΒ προσφέρει το ποσό των 325 πενών ανά μετοχή της Chloride, δηλαδή με premium 55,5% σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής στις 23 Απριλίου, όταν η Chloride είχε απορρίψει προηγούμενη προσφορά εξαγοράς. Σημειωτέον ότι η Εmerson Εlectric είχε προσφέρει 141 εκατ. στερλίνες λιγότερες από την ΑΒΒ. Πρόκειται για τη δεύτερη εξαγορά της ΑΒΒ αξίας υψηλότερης του 1 δισ. δολαρίων σε διάστημα αρκετών μηνών.

* Μicrosoft: Στην έκδοση μετατρέψιμου τριετούς ομολογιακού δανείου ύψους ως 1,25 δισ. δολαρίων για θεσμικούς επενδυτές θα προχωρήσει ο κολοσσός της πληροφορικής. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα έσοδα της Μicrosoft από την πώληση του δανείου θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου χρέους. Οι ομολογίες θα μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές και μετρητά ή και σε συνδυασμό και των δύο, ωστόσο οι όροι μετατροπής και το επιτόκιο θα καθοριστούν έπειτα από διαπραγματεύσεις τις εταιρείας με τους θεσμικούς επενδυτές.

* ΜcDonald΄s: Αύξηση 4,8% σημείωσαν οι πωλήσεις της αλυσίδας εστιατορίων ταχείας εξυπηρέτησης τον Μάιο παγκοσμίως. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πωλήσεις της ΜcDonald΄s στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 3,4%, στην Ευρώπη 5,7% και στην Αφρική, στην Ασία και στη Μέση Ανατολή 3,8%. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εξασθένηση του ευρώ αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη της χρήσης καθώς οι πωλήσεις της ευρωζώνης αντιστοιχούν στο 25% του λειτουργικών εσόδων. * Αir Liquide: Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Αmco-Gaz πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ο ενεργειακός όμιλος. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή η εξαγορά είναι μέρος του στρατηγικού επενδυτικού προγράμματος της Αir Liquide στην Πολωνία σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, με καταμερισμό γύρω στα 100 εκατ. ευρώ για το 2010. Στόχος ήταν η μεγαλύτερη κάλυψη σε εθνικό επίπεδο, καθώς επίσης και η εδραίωση της θέσης της Αir Liquide στην αγορά φιαλών στην Πολωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αmco-Gaz είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος αερίων σε υγρή και αέρια μορφή και δραστηριοποιείται στην αγορά της Πολωνίας από το 1991. Η εξαγορά της Αmco-Gaz εκπροσωπεί την ενσωμάτωση 90 νέων εργαζομένων, πάνω από 2.500 πελατών και δύο πρόσθετες μονάδες εμφιάλωσης, στο Πόζναν και στην Μπιαλιστόκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk