«Μ ΄ ένα-δύο ποτηράκια/ σβήνουν της καρδιάς τα φαρμάκια/ και φωνάζω μέσ΄ απ΄ την ψυχή μου/ αγάπη μου χρυσή μου:/ Ακόμα ένα ποτηράκι!», άντε και δεύτερο- έστω και τρίτο, ως εδώ όμως. Σύμφωνα με νέα έρευνα εκείνοι που πίνουν καθημερινά (πάντα με μέτρο) είναι πιο υγιείς από εκείνους που δεν πίνουν καθόλου.

Αγαπάτε τη σοκολάτα αλλά δεν αγαπάτε τις θερμίδες της; Τότε μην τη φάτε, μυρίστε την. Κυκλοφορεί οσονούπω ειδική συσκευή με την οποία θα μπορείτε να εισπνέετε το μεθυστικό άρωμά της χωρίς, φυσικά, να βάζετε κιλά. Γιατί, ως γνωστόν, ο αέρας, ό,τι μυρωδιά κι αν έχει, δεν παχαίνει. Μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου…

Εφευρέτης της συσκευής που οι λάτρεις της «μελαψής θεάς» περίμεναν εναγωνίως, ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Να ετοιμάζει, άραγε, και άλλα τέτοια «μαραφέτια», όπως π.χ. εισπνεόμενες πουτίγκες, cheesecakes, παγωτά; Αν ναι, σε λίγο, κι αν ο έρωτας εξακολουθεί να περνά από το στομάχι, η γευστική απόλαυση θα περνά από τη μύτη.

«Αν θέλουμε να έχουμε μια κοινή διεθνή τάξη και διεθνή διακυβέρνηση πρέπει να διαθέτουμε κατανόηση ο ένας για τον άλλον» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. Αν της δώσουμε όλη την κατανόησή μας, θα ελαφρύνει τα οικονομικά μέτρα που μας έχει «επιβάλει»;

Στα 500 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η αξία των πέντε πινάκων (έργων των Πικάσο, Ματίς, Μπρακ, Μοντιλιάνι και Λεζέ) που εκλάπησαν από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισίου.Γερή μπάζα ή μάλλον… ασφαλής επένδυση για τους επιτήδειους «ποντικούς», δεδομένου ότι το Χρηματιστήριο της Τέχνης δεν χάνει ποτέ την αξία του. Ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Αλλού ψάχνουν να βρουν τα κλεμμένα, αλλού επιστρέφουν (με μεγάλη καθυστέρηση) τα δανεισμένα: Ενα βιβλίο που είχε δανειστεί ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσιγκτον πριν από 221 χρόνια επέστρεψε στα ράφια της Society Library της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον «Νόμο των Εθνών» του Εμέρ ντε Βατέλ. Πόσο πρόστιμο θα καλούνταν να πληρώσει ο… αμελής πρόεδρος αν τηρούνταν κατά γράμμα ο νόμος; Μόλις 300.000 δολάρια.

Κύριε διευθυντά
Τη στιγμή που οι Ταϊλανδοί απαυδισμένοι από τον άγονο αγώνα τους για την καθημερινή επιβίωση κατηγορούν τους πολιτικούς τους ότι τους πρόδωσαν, ότι έβαλαν το προσωπικό συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον της χώρας, και έχουν βγει στους δρόμους, ο βασιλιάς τους, ο 83χρονος Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ αναδεικνύεται (για άλλη μία)

φορά πλουσιότερος ηγέτης στον κόσμο: Με περιουσία που φτάνει τα 23,5 δισ. ευρώ. Και αν παραμένει δημοφιλής στον λαό του, λόγω της συγκυρίας αναδεικνύεται σε «σύμβολο»επιβεβαίωση των αποτρόπαιων ανισοτήτων (ζάπλουτοι ηγέτες- εξαθλιωμένοι υπήκοοι) που παρατηρούνται ιστορικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Τις οποίες κανένα δοκιμασμένο πολιτικό σύστημα δεν έχει ανατρέψει. «Ο βασιλιάς (εξακολουθεί να) είναι γυμνός» μόνο στο παραμύθι του Αντερσεν.

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ, η προβληματισμένη