Εντός της ημέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την Αντζελα Γκερέκου στη θέσητου υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι πληροφορίες για την τοποθέτηση του βουλευτή Δράμας Χρήστου Αηδόνη φαίνεται πως διαψεύδονται και σύμφωνα με τον «Βήμα99,5» στη θέση της κ. Γκερέκου θα τοποθετηθεί ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης.

Ωστόσο, εάν η πληροφορία επαληθευτεί και ανακοινωθεί η τοποθέτησή του, τότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο ευρύτερου ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος.

Οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό άρχισαν να φουντώνουν το βράδυ της Δευτέρας, μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτηση της κ. Γκερέκου.

Θεωρείτο βέβαιο, όμως,ότι οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονταν μετά την επιστροφή του Γ.Παπανδρέου από τη Μαδρίτη, χθες Τρίτη.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην κυβέρνηση είναιτα «αλληλοκαρφώματα» υπουργών, με ορισμένους να καταγγέλλουν ότι συνάδελφοί τους επιχειρούν να τους θέσουν εκτός κυβέρνησης και άλλους να διαψεύδουν ότι θα παραιτηθούν υπό το βάρος των αποφάσεων που καλούνται να λάβουν.

Επισήμως, η κυβέρνηση ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τις φήμες για ανασχηματισμό. Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε:

«Η κυβέρνηση δρα με τρόπο συλλογικό, ενιαίο και πάντα στα πλαίσια της εντολής που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Όπου διαπιστώνουμε ότι πρέπει να διορθώσουμε τις πολιτικές μας, το κάνουμε με θάρρος».