«Πρωταθλήτρια» της Ε.Ε. η Ελλάδα στην τιμή της βενζίνης

Πρωταθλήτρια στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αναδεικνύεται επισήμως πλέον η Ελλάδα στην ΕΕ των «27», βάσει στοιχείων της ΕΕ. Μετά και τη δεύτερη αύξηση του ΕΦΚ, η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα κινείται πάνω από το 1,5 ευρώ/λίτρο. Τεράστιες παραμένουν και οι αποκλίσεις με την τιμή σε πρατήριο της Μαγνησίας να φτάνει το 1,72 ευρώ.

«Πρωταθλήτρια» της Ε.Ε. η Ελλάδα στην τιμή της βενζίνης | tovima.gr

Πρωταθλήτρια στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αναδεικνύεται επισήμως πλέον η Ελλάδα στην ΕΕ των «27», βάσει των στοιχείων της ΕΕ.

Μετά και τη δεύτερη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε μέσα στο 2010, η μέση τιμή της αμόλυβδης κινείται πάνω από το 1,5 ευρώ/λίτρο.

Τεράστιες παραμένουν και οι αποκλίσεις τιμών ανά νομό, με την τιμή σε πρατήριο της Μαγνησίας να φτάνει το 1,72 ευρώ/λίτρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο 1,524 ευρώ το λίτρο, από 1,528 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή μειώθηκε οριακά κατά 0,4 λεπτά.

Μεγαλύτερες ήταν στο ίδιο διάστημα οι μειώσεις στις τιμές χονδρικής (1 λεπτό το λίτρο) και διϋλιστηρίου (1,3 λεπτά).

Οι τιμές ανά νομό κλιμακώνονται σήμερα μέχρι 1,72 ευρώ (το ακριβότερο πρατήριο στη Μαγνησία) και ξεκινούν από 1,289 (το φθηνότερο πρατήριο στη Θεσσαλονίκη).

Πρωτιά ακρίβειας στην ΕΕ

Η χώρα μας είναι η ακριβότερη στην ΕΕ και ακολουθούν Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Γερμανία. Η φθηνότερη αμόλυβδη βενζίνη πωλείται στην Κύπρο, λίγο πάνω από 1 ευρώ το λίτρο, ενώ παρόμοιες τιμές καταγράφονται στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Στις υπόλοιπες χώρες – μέλη η μέση τιμή διαμορφώνεται κάτω από 1,4 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk