Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο

Οι αναλυτές μεγάλων τραπεζών προβλέπουν τώρα ότι μεσοπρόθεσμα η ισοτιμία δολαρίου/ ευρώ θα κυμαίνεται σε μέσα επίπεδα στην περιοχή των 1,15-1,25,δολ.,ενώ οι πτωτικές (short) κερδοσκοπικές θέσεις επιτείνουν τις πιέσεις στο κοινό νόμισμα. Η γερμανική Deutsche Βank εξετάζοντας ιστορικά το σύνολο των ανοδικών κινήσεων του δολαρίου εντός 12 μηνών παρατηρεί σε σχετική μελέτη ότι σε μέσα επίπεδα η άνοδος αυτή ολοκληρώνεται με κέρδη 25% για το δολάριο σε σχέση με το ευρώ.Κατά έναν ιδιαίτερο τρόπο,η άνοδος αύτη είναι ταυτόσημη με την ανοδική κίνηση του δολαρίου (+24%) σε σχέση με το μάρκο μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

Η ισοτιμία του ευρώ  με το δολάριο | tovima.gr

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Οι αναλυτές μεγάλων τραπεζών προβλέπουν τώρα ότι μεσοπρόθεσμα η ισοτιμία δολαρίου/ ευρώ θα κυμαίνεται σε μέσα επίπεδα στην περιοχή των 1,15-1,25,δολ.,ενώ οι πτωτικές (short) κερδοσκοπικές θέσεις επιτείνουν τις πιέσεις στο κοινό νόμισμα.

Η γερμανική Deutsche Βank εξετάζοντας ιστορικά το σύνολο των ανοδικών κινήσεων του δολαρίου εντός 12 μηνών παρατηρεί σε σχετική μελέτη ότι σε μέσα επίπεδα η άνοδος αυτή ολοκληρώνεται με κέρδη 25% για το δολάριο σε σχέση με το ευρώ.Κατά έναν ιδιαίτερο τρόπο,η άνοδος αύτη είναι ταυτόσημη με την ανοδική κίνηση του δολαρίου (+24%) σε σχέση με το μάρκο μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

Οι παραπάνω στατιστικές υποδηλώνουν ότι η ισοτιμία θα μπορούσε να ισορροπήσει βραχυχρόνια στα 1,22 δολ.,μια τιμή που προσεγγίζει και τις εκτιμήσεις της Credit Suisse για διακύμανση του κοινού νομίσματος στην περιοχή των 1,20-1,25 δολ.βραχυχρόνια,αν και η UΒS προβλέπει πτώση του ευρώ στα 1,15 δολ.εφέτος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk