Να συμμετάσχει στην γενική πανελλαδική απεργία της20 Μαΐου που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αποφάσισε η ΟΛΜΕ, ζητώντας από το Υπουργείο να αναβάλει τις Πανελλαδικές Εξετάσειςεκείνης της ημέρας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι μαθητές των εσπερινών λυκείωνοι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σκληρά εργαζόμενοι.

Την απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της 20ής Μαΐου έλαβε το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη σημερινή συνεδρίαση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί όλους τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία με αιχμή το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο «που υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει μείζονα και κρίσιμα στοιχεία της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται: «Δεδομένου ότι η ομοσπονδία δεν επιθυμεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες λόγω της γενικής απεργίας σε σκληρά εργαζόμενους μαθητές, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών λυκείων. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις συνέπειες θα βαρύνουν το υπουργείο Παιδείας».

Δήλωση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου για την απεργία των καθηγητών

H υπουργός, σε γραπτή της δήλωση, σήμερα Παρασκευή, αναφέρεται στηναπόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την απεργία των καθηγητών στις 20 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές ζητούν από το υπουργείο να αλλάξει την ημερομηνία της εξέτασης της 20ής Μαΐου για τους υποψήφιους που προέρχονται από εσπερινά λύκεια.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή της η υπουργός επισημαίνει: «Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία. Τυχόν αλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των εξετάσεων, μέχρι τη λήξη τους, για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων. Αυτό είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, καθώς η διαδικασία των εξετάσεων αφορά το μέλλον και τα όνειρα των νέων παιδιών.

»Γι αυτό και, αν και κατανοώ, τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 20/5, ευελπιστώ ότι η ΟΛΜΕ με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει, θα θεωρήσει ως προσωπικό ασφαλείας τους καθορισμένους επιτηρητές, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις για τα εσπερινά λύκεια, που είναι προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα».