Προστασία δασώνΔίκυκλη περιπολία και στη Πυροσβεστική

Στο πρότυπο της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ. και η Πυροσβεστική. Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, συστήνεται ομάδα δίκυκλης προληπτικής περιπολίας στα δάση, που θα επεμβαίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Δίκυκλη αστυνόμευση στην ΕΛ.ΑΣ. Δίκυκλη περιπολία και στη Πυροσβεστική. Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος Λεβέντης, θα συσταθεί ομάδα δίκυκλης προληπτικής περιπολίας στα δάση.

Στόχος της ομάδας είναι η άμεση επέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι εστίες πυρκαγιάς εν τη γενέσει τους.

Οι περιπολίες θα γίνονται σε συνεργασία με τις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και οι 1.500 αγροφύλακες. Παράλληλα, οι 5.500 εποχικοί πυροσβέστες θα αξιοποιηθούν και στον τομέα της πρόληψης, κι όχι μόνο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε κάθε δίκυκλο θα επιβαίνουν δύο άτομα, εκ των οποίων ο συνεπιβάτης θα φέρει σακίδιο με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Στην περίπτωση που η ομάδα διαπιστώσει ότι το περιστατικό ξεπερνά τις δυνατότητές της, θα ενημερώνει άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής προκειμένου να σταλούν δυνάμεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk