Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, κάνοντας λόγιο για προσβολή της προσωπικής και πολιτικής του αξιοπρέπειας από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή σχετικά με την αγορά κουρτινών αξίας 28.000 ευρώ κατά τη θητεία του στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είχε αναφερθεί στο ζήτημα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή των μέτρων του πακέτου στήριξης χωρίς να κατονομάσει τον κ. Μαρκόπουλο ούτε το υπουργείο στο οποίο είχε γίνει η δαπάνη αυτή.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, κατά την υπουργία του χρειάστηκε να ικανοποιηθούν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την μη ύπαρξη προστασίας από τον ήλιο, «σε ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας με τζαμαρίες σε δύο πλευρές». Δεδομένου δε, ότι όλα τα χρήματα που αφορούσαν τα έξοδα του υπουργείου είχαν δικαιολογημένα ξοδευτεί αλλού (μεταφορά σε νέο κτήριο κ.ά.), χρειάστηκε η δαπάνη αυτή να χρεωθεί στον κωδικό των εξόδων του υπουργού.

«Συνολικά ξοδεύτηκαν 70.000 ευρώ για διαμόρφωση 2 ορόφων, συνολικά 700 τετραγωνικών μέτρων, διαχωριστικά, έπιπλα, φωτιστικά, αίθουσα συνεδριάσεων και για σκίαστρα ενός υπουργείου 7 ορόφων. Υποθέτω ότι αυτές οι πράξεις, δεν οδήγησαν τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στο ΔΝΤ. Μπορείτε να εξάγετε εύκολα συμπεράσματα, αν αυτό το κόστος συγκρίνεται με διαγωνισμό ύψους 200.000 ευρώ, μόνο για σκίαστρα του υπουργείου Παιδείας σήμερα. Ζήτημα το οποίο επιμελώς αποκρύπτετε. Όλα αυτά, τα γνωρίζει το πολιτικό προσωπικό που έχετε εμπιστευτεί. Ωστόσο σας παρέσυρε. Είναι δικό σας ζήτημα η διερεύνηση ευθυνών. Είναι όμως δικό μου ζήτημα η υπεράσπιση της υπόληψής μου, καθώς και η αντιμετώπιση ενός απαξιωτικού κλίματος που οι έμπιστοί σας αναπαράγουν» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κος Μαρκόπουλος.