ΤουρισμόςAκυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία

Μετά τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 5.800 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία της Αθήνας είχαν ως αποτέλεσμα τα τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών. Οι ακυρώσεις αυτές καταγράφηκαν σε ξενοδοχεία, ο αριθμός των οποίων δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου των μονάδων της Αττικής.

Περίπου 5.800 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία της Αθήνας είχαν ως αποτέλεσμα τα τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών. Οι ακυρώσεις αυτές καταγράφηκαν σε ξενοδοχεία, ο αριθμός των οποίων δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου των μονάδων της Αττικής.

«Μόνο με το στοιχείο αυτό και εάν η κατάσταση συνεχιστεί, κάθε βδομάδα που περνάει υπάρχει κίνδυνος να χαθεί πάνω από 1% των συνολικών διανυκτερεύσεων που είχε η Αττική για το 2009» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΞΑΑ καλεί όλους, με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, «να προστατεύσουμε τον τουρισμό, το μοναδικό ίσως αναπτυξιακό βραχίονα που μπορεί να ανταμείψει τις θυσίες, στις οποίες όλοι καλούμαστε να υποβληθούμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk