Εντατικοποίηση της δουλειάς και διαμόρφωση προτεραιοτήτων στη βάση δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και του διαθεσμικού οργάνου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι απαιτείται κινητοποίηση όλων -κυβέρνησης, Κοινοβουλίου και κόμματος- για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, με επίκεντρο τον «Καλλικράτη», καθώς και την πιστή τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε δε ότι «το 2010 θα κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε τα επόμενα χρόνια οι πολίτες να βιώνουν τα αποτελέσματα των μεγάλων αλλαγών που κάνουμε».

«Χρειάζεται εντατικοποίηση της δουλειάς, σε ποιότητα και ποσότητα αλλά και στη διαμόρφωση προτεραιοτήτων και την παρακολούθηση της υλοποίησης των αποφάσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπουργούς.

«Όλα αυτά στην πράξη σημαίνουν πιστή τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης. Κινητοποίηση όλων των δυνάμεών μας, κομματικών, πολιτικών αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης, για την υλοποίηση αυτών των πραγμάτων.

»Συνεπής, έγκαιρη υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού. Προώθηση βάσει δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων, όλων των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών και πρωτοβουλίες που είναι άμεσα ορατές στον πολίτη και επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του» πρόσθεσε.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι «η επόμενη περίοδος, μία δύσκολη περίοδος, απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο».

Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μετά τις αποφάσεις τις Συνόδου Κορυφής για το μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας «η δουλειά που πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα είναι το κυρίαρχο ζήτημα».

Στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ο πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στον «Καλλικράτη», στην ανάπτυξη, καθώς και στην ανάγκη να εμπεδωθεί στους πολίτες το αίσθημα της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Να δούμε πως ο πολίτης παίρνει πια την υπόθεση της επανεκκίνησης της χώρας μας στα ίδια του τα χέρια. Να μην αισθάνεται απλώς θεατής στην τηλεόραση, αλλά να είναι ουσιαστικά συμμέτοχος» τόνισε.

« Οι αλλαγές πρέπει να δώσουν την αίσθηση της ελπίδας, ότι αύριο η χώρα θα είναι διαφορετική. Είμαστε και θα είμαστε κάτω από τους προβολείς, κάτω από το μικροσκόπιο των ΜΜΕ, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά διεθνώς» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.