Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αιματοχυσία στη Γάζα τη Δευτέρα στην Αθήνα

Συγκέντρωση καταδίκης του Ισραήλ για το λουτρό αίματος στη Λωρίδα της Γάζας έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα. Έντονη καταδίκη από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοφανή ισραηλινή επιχείρηση, την πλέον αιματηρή εδώ και δεκαετίες…

Συγκέντρωση καταδίκης του Ισραήλ για το λουτρό αίματος στη Λωρίδα της Γάζας έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα. Έντονη καταδίκη από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοφανή ισραηλινή επιχείρηση, την πλέον αιματηρή εδώ και δεκαετίες…

Καταγγέλοντας τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων από την κυβέρνηση του Ισραήλ, το ΠΑΜΕ καλεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Ανάλογο κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος.

Καταδικάζουν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

«Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα. Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας» αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με τις επιθέσεις στη Γάζα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

«Οι πράξεις αυτές, όπως και οι πολεμικές επιχειρήσεις, τροφοδοτούν έναν φαύλο κύκλο τυφλής βίας και αίματος στην Μέση Ανατολή και εξανεμίζουν και τις ελάχιστες ελπίδες για εξεύρεση ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη δύο κρατών» αναφέρει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, καλεί όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και τονίζει ταυτόχρονα την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «το νέο μαζικό έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ».

«Οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσαν κατά δημοσίων κτιρίων στη Γάζα οδήγησαν σε μια νέα μαζική σφαγή. Η επίθεση παραβιάζει και ακυρώνει την εκεχειρία που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του Ισραήλ με τη Χαμάς. Σημαίνει κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων και κατά της ισραηλινής κατοχής. Να καταδικάσουν τη νέα επίθεση, καθώς και τον απάνθρωπο αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το διαρκές έγκλημα εναντίον του παλαιστινιακού λαού, στο οποίο συμπράττουν οι ΗΠΑ, αλλά και κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κορυφώθηκε με μια βάρβαρη πολεμική, αεροπορική επιχείρηση με θύματα εκατοντάδες άμαχους, νεκρούς και τραυματίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει με στόχο να σταματήσει η νέα αιματοχυσία. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία καλούνται να επιβεβαιώσουν έμπρακτα, για άλλη μια φορά, την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στον μαχόμενο παλαιστινιακό λαό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk