Αν για κάποιον λόγο διεκδικεί ο ΠΑΟΚ τον τίτλο της πιο κερδισμένης ομάδας μέσα στο 2008 είναι λόγω της επιστροφής του στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος. Με μια ρεαλιστική λογική την οποία επέβαλε η δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, ο Δικέφαλος πέτυχε σε ένα καλοκαίρι να διοργανωθεί διοικητικά και κυρίως να δημιουργήσει προϋποθέσεις ομάδας που μπορεί στο εξής να διεκδικεί και τίτλους.

Το καλοκαίρι η υπό τον κ. Θοδωρή Ζαγοράκη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το power game Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά οικονομικά ανταλλάγματα από την πώληση (τελικά στον Παναθηναϊκό) του Χριστοδουλόπουλου και του Μελίσση. Από την άλλη, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Ζήσης Βρύζας επέλεξε τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων χρόνων βάσει των χρημάτων που δαπανήθηκαν. Και ο πορτογάλος τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος βρήκε πρόσφορο έδαφος να εφαρμόσει το σχέδιό του, αλλάζοντας θεαματικά το ρόστερ και την ταυτότητα της ομάδας, κάτι που τον μεταμόρφωσε και σε ηγέτη των αποδυτηρίων.

Στο ίδιο πλαίσιο και στον βαθμό που της επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα κινείται η διοίκηση του ΠΑΟΚ και στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, όπου ήδη έχει αποκτήσει (δανεικό ως το καλοκαίρι) τον γάλλο μέσο Ολιβιέ Σορλέν με δικαίωμα αγοράς από τη Ρεν αντί 500.000 ευρώ.

Στον Αρη η ανανέωση της συνεργασίας με τον ισπανό τεχνικό κ. Ενρίκε Ερνάντεθ ίσως προκάλεσε έκπληξη σε κάποιους, έχει όμως την εξήγησή της. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης κ. Λάμπρος Σκόρδας εκτιμά τον ισπανό τεχνικό, θεωρώντας ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη συνεργασία διοίκησης και προπονητή. Εκτιμήθηκε επίσης το γεγονός ότι ο κ. Ερνάντεθ έχει καλές σχέσεις με την πλειονότητα των ισπανόφωνων ποδοσφαιριστών της ομάδας. Επιπλέον στην παρούσα φάση δεν θα μπορούσε ο Αρης να εμπιστευτεί την ομάδα σε έλληνα προπονητή λόγω συγκεκριμένης φιλοσοφίας και της παρουσίας πολλών ξένων. Επίσης η ΠΑΕ δεν θα μπορούσε να απευθυνθεί σε δημοφιλή ξένο τεχνικό τον οποίο θα αδυνατούσε να ικανοποιήσει οικονομικά ώστε να τον δελεάσει για να μετακομίσει στην Ελλάδα. Πάντως και οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές του Αρη υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την είδηση ανανέωσης της συνεργασίας με τον κόουτς Ερνάντεθ. Εκείνοι που φέρονταν δυσαρεστημένοι από το μικρό χρόνο συμμετοχής τους είτε έχουν αποχωρήσει ( Ντελόρτε, Αουρέλιο ) είτε επίκειται η λύση των συμβολαίων τους ( Σανσόν,Πρίττας ). Εκκρεμότητα υπάρχει με τον σλοβάκο γκολκίπερ Μάριαν Κέλεμεν , ο οποίος ζητεί την ελευθέρας του άνευ όρων αλλά η ΠΑΕ θέλει οικονομικά ανταλλάγματα. Ετσι μάλλον θα μείνει ως τη λήξη της σεζόν και η απόκτηση άλλου τερματοφύλακα θα μετατεθεί για το καλοκαίρι.

O Ηρακλής εκτός από τον Γκανέζο Αμπουμπακαρί Γιακούμπου (της ολλανδικής Φίτεσε) εξετάζει και την περίπτωση του Γκονσάλβες Γουέλιγκτον . Το πρόβλημα με το Βραζιλιάνο είναι ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο στον Θρασύβουλο, γεγονός που καθιστά τη μεταγραφή του δυσκολότερη. Στόχος του προπονητή του Γηραιού κ. Μάκη Κατσαβάκη είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταγραφικές κινήσεις μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου προκειμένου, όπως τόνισε, « να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος γιατί η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση ».