Στο βήμα της Βουλής αγόρευε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου αναφέροντας πως ο Πρωθυπουργός αναζητεί νέο υπουργό Οικονομίας. Ακούγοντάς τον ο κ. Κ. Καραμανλής σήκωσε το βλέμμα του από τα χειρόγραφά του και χωρίς να βγάλει τα γυαλιά του γύρισε στον κ. Γ.Αλογοσκούφη που καθόταν δίπλα του. «Είδες εσύ να ψάχνω πουθενά για υπουργό Οικονομίας;» τον ρώτησε γελώντας και ολόκληρη η Βουλή έλαβε το μήνυμα. Η ψήφος εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού προς τον υπουργό του ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα όταν ο κ. Καραμανλής εμπιστεύθηκε τον κ. Αλογοσκούφη για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας τον λόγο εμβόλιμα και παίρνοντας τη σειρά του κ. Πρ.Παυλόπουλου . Αυτό ήταν. Ολοι οι βουλευτές που ως τότε υποστήριζαν πως ο κ. Αλογοσκούφης αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομίας, τώρα στοιχημάτιζαν πως δεν πρόκειται να το κουνήσει από εκεί. Ανάλογες διακυμάνσεις στις μετοχές υπουργών παρατηρήθηκαν και κατά τη διάρκεια της πενθήμερης συζήτησης στη Βουλή, δημιουργώντας ένα πολιτικό χρηματιστήριο που εν πολλοίς προδιαγράφει και τον αναμενόμενο ανασχηματισμό. Για τους προσεκτικούς θεατές της συζήτησης είναι επίσης βέβαιο πως δεν πρόκειται να μετακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η οποία πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή, εφ΄ όλης της ύλης παρέμβαση την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων της Κυριακής, αλλά και ο κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο πριν από τον Πρωθυπουργό το ίδιο βράδυ, την ώρα που η αντιπαράθεση κορυφωνόταν.

Ανάλογη μεταχείριση από την κυβέρνηση είχε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α.Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος φαίνεται πως συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αναλάβει το αξίωμα του υπουργού Επικρατείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου από τον Ιανουάριο, πραγματοποιώντας μια από τις εντυπωσιακότερες επιστροφές στη ΝΔ. Οπως αποκάλυψε «Το Βήμα» ο κ. Καραμανλής και οι περισσότεροι από τους συνεργάτες που εμπιστεύεται πιστεύουν πως ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ο ιδανικότερος διάδοχος του κ. Θ.Ρουσόπουλου, εφόσον το αξίωμα αυτό δεν επιθυμεί να αναλάβει ο κ. Πρ. Παυλόπουλος.

Και παρά το γεγονός ότι η επιστροφή του θα ερμηνευθεί ως αποδοκιμασία του κ. Θ. Ρουσόπουλου, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά πως μόνο εκείνος μπορεί να συνεχίσει τη μάχη της επικοινωνίας και την υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου ως τις προσεχείς εκλογές.

Οπως όλα δείχνουν ο κ. Ευ. Αντώναρος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στον κ. Κ. Καραμανλή αλλά μετακομίζοντας στη θέση του διοικητή μεγάλου δημόσιου οργανισμού, αν και ο ίδιος όταν ερωτήθηκε σχετικά χθες από δημοσιογράφους απάντησε πως δεν έχει να πει τίποτε αναφορικά με τις φήμες που κυκλοφορούν.

Ενισχυμένος από τη συζήτηση του προϋπολογισμού βγαίνει επίσης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ.Μεϊμαράκης, ο οποίος βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του Πρωθυπουργού και θεωρείται πως έχει ήδη συμφωνήσει με τον κ. Καραμανλή το νέο αξίωμα που θα αναλάβει. Ενισχυμένη βγαίνει και η υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στην οποία, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, διατίθεται για το 2009 η μεγαλύτερη αύξηση κονδυλίων από όλα τα άλλα υπουργεία.

Αντιθέτως σχόλια και φήμες περί αντικατάστασής τους, λόγω επιλογής ώρας χαμηλού ενδιαφέροντος, προκάλεσαν στο πρωθυπουργικό γραφείο οι ομιλίες των υπουργών Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη, Υγείας κ. Δ.Αβραμόπουλου , Ανάπτυξης κ. Χρ.Φώλια και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ.Κοντού, αλλά και των περισσοτέρων υφυπουργών που μίλησαν ενώπιον κενών εδράνων.