«Οχι» στον ρατσισμό κατά των μεταναστών

Με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, αντιρατσιστικές οργανώσεις και ενώσεις μεταναστών από την Αλβανία, τις Φιλιππίνες, το Πακιστάν, τη Ρουμανία και την Ουκρανία τίμησαν χθες την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Μεταναστών, διεκδικώντας απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας και ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. «Ισα δικαιώματα για όλους» και «Οχι στο ρατσιστικό και ξενόφοβο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης» ανέγραφαν οι συγκεντρωμένοι στα πανό, ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ της άμεσης χορήγησης της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, αντιρατσιστικές οργανώσεις και ενώσεις μεταναστών από την Αλβανία, τις Φιλιππίνες, το Πακιστάν, τη Ρουμανία και την Ουκρανία τίμησαν χθες την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Μεταναστών, διεκδικώντας απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας και ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. «Ισα δικαιώματα για όλους» και «Οχι στο ρατσιστικό και ξενόφοβο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης» ανέγραφαν οι συγκεντρωμένοι στα πανό, ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ της άμεσης χορήγησης της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους μετανάστες βρέθηκαν και οι διδάσκοντες στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, που παραδίδει δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και ιστορίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk