Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Πλήγμα τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για το γενικότερο τουριστικό προϊόν της Αθήνας με σωρεία ακυρώσεων σε μια περίοδο που επηρεάζεται ήδη αρνητικά από τη διεθνή οικονομική κρίση προκάλεσαν τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή της πρωτεύουσας, ενώ έθεσαν σε κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών. Τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας άδειασαν, όπως επισημαίνει η Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας- Αττικής (ΕΞΑ-Α), αφού οι περισσότεροι από…

Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας | tovima.gr

Πλήγμα τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για το γενικότερο τουριστικό προϊόν της Αθήνας με σωρεία ακυρώσεων σε μια περίοδο που επηρεάζεται ήδη αρνητικά από τη διεθνή οικονομική κρίση προκάλεσαν τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή της πρωτεύουσας, ενώ έθεσαν σε κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών.

Τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας άδειασαν, όπως επισημαίνει η Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας- Αττικής (ΕΞΑ-Α), αφού οι περισσότεροι από τους ενοίκους τους τα εγκατέλειψαν λόγω των γεγονότων, ενώ και το γενικότερο κλίμα αποτρέπει τους επισκέπτες να επιλέξουν την Αθήνα και τη χώρα κατ΄ επέκταση, μια και επεισόδια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Ακυρώσεις σημειώθηκαν σε όσες κρατήσεις δωματίων και προγραμματισμένων εκδηλώσεων (αλλοδαπών και ημεδαπών) αφορούσαν την περίοδο των εορτών (Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου), ενώ αναμένεται και κύμα ακυρώσεων κρατήσεων αλλά και εκδηλώσεων που είχαν προγραμματισθεί για επόμενους μήνες, τόσο σε αριθμό μεμονωμένων και γκρουπ όσο και σε «no-shows» (πελάτες οι οποίοι, αν και δεν ακυρώνουν την κράτηση, τελικά δεν εμφανίζονται), οι οποίες θα επιβαρύνουν πολύ την πορεία των κρατήσεων ως το καλοκαίρι του 2009. Στα παραπάνω εξάλλου προστίθενται και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των καταστροφών αλλά και της φήμης του προορισμού ζητούν οι ξενοδόχοι της πρωτεύουσας, ενώ ήδη το ΔΣ της ΕΞΑ-Α έχει προχωρήσει σε μια σειρά υπομνήματα και επαφές με τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, υπουργείο Εσωτερικών, τοπική αυτοδιοίκηση κτλ.) με στόχο να συζητηθούν οι συνέπειες. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρ.Σπηλιωτόπουλου με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk