Στους σκοπούς του Ιδρύματος Θώραξ και στην ενίσχυση της εκστρατείας πρόληψης του καπνίσματος σε παιδιά και εφήβους είναι αφιερωμένες οι δύο συναυλίες που θα δώσει ο Γιώργος Νταλάρας στις 15 και 16 Δεκεμβρίου στο Παλλάς. Στο πρώτο μέρος θα ερμηνεύσει τραγούδια από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του («Με το ΄να πόδι στα άστρα», «Ερημα χωριά»), αποσπάσματα από τη σειρά βιβλίων-CD Αξιος Λόγος, την οποία επιμελείται ο ίδιος μαζί με τον συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό, ενώ δεν θα λείψουν και τα καινούργια τραγούδια που περιλαμβάνονται στον νέο δίσκο του με τίτλο «Φίλτρο». Στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύσει τραγούδια που έχουν αφήσει το στίγμα τους. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, στη σκηνή του Παλλάς θα εμφανισθούν οι Μελίνα Ασλανίδου , Ασπασία Στρατηγού και Σαββερία Μαργιολά.

Οσον αφορά το Ιδρυμα Θώραξ, ιδρύθηκε το 1993 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του νομικού Ηλία Παρασκευά , του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και του καθηγητή Εντατικής Θεραπείας Χαράλαμπου Ρούσσου. Βασικός σκοπός του είναι να στηρίξει την ανάπτυξη της Εντατικής Θεραπείας και Πνευμονολογίας και να συμβάλει στην πρόληψη, κυρίως των νοσημάτων θώρακος. Ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συντηρείται και λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο χάρη στις ευγενικές χορηγίες ιδρυμάτων και φυσικών προσώπων ( Φωτεινή Λιβανού, Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου , Αλίκη Περρωτή, Ν.Δασκαλαντωνάκης, Ν. Κάμπας, Κ. και Π.Ηλιόπουλος , Η.Μεταξάς, Η. Παπαγεωργίου, Ε.Μαρινάκης, Α. Αλαφούζος, Γ.Μπόμπολας, Χρ.Λαμπράκης , Ν.Βερνίκος-Ευγενίδης, Λ.Δημητριάδης, Ωνάσειο Ιδρυμα, Ιδρυμα Σαμούρκα κ.ά.).

Προπώληση εισιτηρίων- πληροφορίες: θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5), τηλ. 210 3213.100, 210 8108.181, www.elthea.gr, FΝΑC, Ρublic και στο Ιδρυμα Θώραξ (Πλουτάρχου 3, τηλ. 210 7235.521). Τιμές εισιτηρίων:

75, 50 και 30 ευρώ. Ωρα έναρξης 21.00.