Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

Πιλότος της Λουφτχάνσα αεροβατεί στη «Μακεδονία»
Ο κ. Μάριος Γκίβαλος, από την Αθήνα, γράφει:

Θα ήθελα να γράψω την εμπειρία που είχα επιστρέφοντας στην Ελλάδα με αεροπλάνο της εταιρείας Λουφτχάνσα. Η πτήση αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας (όπου βρισκόμουν στις αρχές Νοεμβρίου για επαγγελματικό ταξίδι) με ενδιάμεση στάση για μετεπιβίβαση το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης. Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου πήρα την πτήση LΗ 3380 για Αθήνα με αναχώρηση στις 9 π.μ. Την ώρα που πετούσαμε πάνω από τη Σερβία ο κυβερνήτης του αεροσκάφους έκανε τη συνήθη ανακοίνωση δίνοντας πληροφορίες για τη διαδρομή, τη θερμοκρασία και την ώρα άφιξης. Ανέφερε επί λέξει: «Θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή πάνω από τη Σερβία και περνώντας πάνω από τη Μακεδονία θα κατευθυνθούμε προς την Ελλάδα».

Ακούγοντας έκπληκτος την ανακοίνωση, χρειάστηκα τρία ολόκληρα λεπτά για να συνειδητοποιήσω το πόσο προκλητικά απαράδεκτη ήταν και ζήτησα από ένα μέλος του πληρώματος να μου διευκρινίσουν και πάλι τη διαδρομή. Μου επανέλαβαν τα ίδια ακριβώς λόγια και όταν αντιλήφθηκαν ότι είχα πραγματικά ταραχθεί μου είπαν: «Θα ενημερώσουμε τον πιλότο για το πρόβλημά σας». Επιστρέφοντας μού μετέφεραν ότι ο πιλότος έχει απόλυτη συναίσθηση των λεγομένων του και ότι δεν θα ήθελε να ανοίξει πολιτικό διάλογο. Οπως μπορείτε να υποθέσετε, οι περισσότεροι επιβάτες ήμασταν Ελληνες και ενοχληθήκαμε από την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του πληρώματος. Αν δεν θες να συζητάς για πολιτικά ζητήματα, τότε να μην τα ανοίγεις. Δεν γνωρίζεις ότι η χώρα σου, η Γερμανία, έχει αναγνωρίσει το συγκεκριμένο κράτος ως FΥRΟΜ; Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει οποιοσδήποτε άλλος τρόπος σκέψης παρά αυτός που δίδαξε η Ελλάδα στον κόσμο- τη δημοκρατία. Ετσι έχουμε μάθει να ζούμε και χαιρόμαστε να ακούμε διαφορετικές απόψεις. Αυτή είναι η πραγματική ζωή. Καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Ωστόσο στον επαγγελματικό χώρο υπάρχουν περιορισμοί, απαγορεύσεις και κανόνες μέσα στους οποίους πρέπει να κινούμαστε. Ο πιλότος εκτελούσε για λογαριασμό της Λουφτχάνσα μια αποστολή για την οποία πλήρωσα πολλά χρήματα. Καθήκον του ήταν να μεταφέρει ανθρώπους. Να τους μεταφέρει ασφαλείς και ξεκούραστους στον προορισμό τους. Δεν έδωσα τα χρήματά μου για να με εκνευρίσει, για να με κάνει έξαλλο και να με απογοητεύσει. Αρκετά. Ας μην παίζουν άλλο με τα συναισθήματά μας.

«Με ένα μάτι πρέπει να κοιμάται ο κυβερνήτης μας»
Ο κ. Μιχάλης Μηναδάκης, από την Αγία Παρασκευή της Αθήνας, γράφει:

Ξεκινάμε με αυτούς που μας κυβερνούν και από αυτούς που θέλουν να μας κυβερνήσουν. Τα έργα τους είναι διάτρητα και ο μόνος σκοπός τους είναι να ηγούνται χωρίς να γνωρίζουν τα προβλήματα του κόσμου. Ερήμην ενός λαού, που όλοι τον έχουν εξαπατήσει. Η κυβέρνηση με τις επιλογές των προσώπων που έκανε δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο. Τα γνωρίζετε, δεν τα απαριθμώ. Η αντιπολίτευση, που έχει πάρει επάνω της με κάποιες σφυγμομετρήσεις, νομίζει ότι όλα συγχωρέθηκαν και πάει για νέο ρεκόρ διακυβέρνησης. Είναι γελασμένη πολύ, και ας κρατήσει αυτό: χρειάζεται πειστικότητα, που δεν την έχει εισπράξει ο κόσμος, δεν αρκούν αερολογίες, χρειάζεται να καταλαβαίνει ο κοινός νους τι λέτε, πού θα βρεθούν χρήματα και πώς θα ανακουφιστεί ο κόσμος από ανεργία, ανέχεια, με ένα σωστό πρόγραμμα υγείας, με δικλίδες ασφαλείας στη σπατάλη και από μέρους μας και από τις διοικήσεις. Τα ως τώρα δείγματα δεν διαφέρουν σε τίποτε με το παρελθόν και με τις ενέργειες της παρούσας κυβέρνησης. Εκείνο που ζητούμε είναι εγρήγορση, αισιοδοξία και χαμόγελο. Κανείς δεν προσφέρεται να μας τα δώσει. Εσείς, κύριοι, που κυβερνάτε, μπείτε σε μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία όλες τις ώρες της ημέρας, καθήστε στην ουρά σε μία τράπεζα, σε ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και μπερδευτείτε με τον κόσμο, μπείτε στο σπίτι του καθενός και θα έχετε σωστή εικόνα της πραγματικότητας, να κάνετε κάτι για τον πιο πικραμένο. Μην περιμένετε τα γκάλοπ για να τρέξετε, η ΝΔ χάνει, το ΠαΣοΚ νομίζει ότι ανεβαίνει, είναι λίγο πιο πάνω από τον πάτο, που έχει πιάσει η ΝΔ. Ελέγχετε ποιον βάζετε, με ποια εγγύηση, πετάξτε τα παράσιτα. Δεν μας σώζει η οικογενειοκρατία, ούτε επιθυμούμε να μας κυβερνούν όσοι με πρόκληση έδωσαν εξετάσεις: Λαλιώτηδες, Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλοι, Κουλούρηδες, Ρουσόπουλοι, Βουλγαράκηδες, Δούκες κ.λπ. Για τους μονομάχους της Αριστεράς η γνώμη μου είναι ότι παίζουν το θέατρο του παραλόγου. Χρειαζόμαστε τεχνοκράτες με μονιμότητα ως υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και κυρίως Δικαιοσύνης. Για κυβερνήτη χρειαζόμαστε έναν που για 4 ή 8 χρόνια να κοιμάται με το ένα μάτι, για να δίνει κάθε στιγμή λύσεις στα προβλήματα του λαού του.

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr