Ενα τηλεφώνημα δέχθηκε προχθές ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Γ.Παπανδρέου από τον κ. Δ.Χριστόφια. Ο Πρόεδρος της Κύπρου έδωσε πολλές ευχές στον κ. Παπανδρέου για τη μακροημέρευση του ΠαΣοΚ (έγινε 34 ετών παρ΄ ότι πολλές φορές μοιάζει μόλις… 12) και επ΄ ευκαιρία μίλησαν και για τη νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Ηταν όμως μια άλλη επικοινωνία που γέμισε ανησυχία και προβλημάτισε τον κ. Παπανδρέου τόσο ώστε την ανέφερε στην ομιλία του στο Θησείο. «Πήρα προχθές ένα e-mail από έναν γεωπόνο από την επαρχία» είπε στους 5.000 οπαδούς ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. «Μου είπε ότι σε λίγοίσως να μην μπορεί να στέλνει πια τις δικές του απόψεις σε μένα.Δεν θα μπορεί- λέει- σε λίγο να πληρώσει καν τη σύνδεση για το Διαδίκτυο». Δεν θα εκπλαγώ αν ο μυστηριώδης γεωπόνος θα ανταμειφθεί για τις απόψεις του με μια εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

«Είχε παλμό, αλλά μόνο 5.000 κόσμο» λέει ένα από τα στελέχη του ΠαΣοΚ που παρακολούθησαν την ομιλία στο Θησείο. Αργότερα, στο γεύμα στην «Αγροτέρα» η συζήτηση των βουλευτών με τον κ. Παπανδρέου επικεντρώθηκε στη γενιά των 700 ευρώ- κανένας εκπρόσωπος της οποίας, φυσικά, δεν θα μπορούσε να κλείσει τραπέζι σε ένα ανάλογο εστιατόριο χωρίς να εξανεμίσει εισόδημα 3-4 εργάσιμων ημερών…

«Ο Γιώργος έμοιαζε ανακουφισμένος» , μου λέει βουλευτής, «αφού είχε αφήσει πίσω του την 3η Σεπτέμβρη» . Ο κ. Παπανδρέου βέβαια έχει μπροστά του τη ΔΕΘ. Φαίνεται όμως να αντιμετωπίζει τη ΔΕΘ με έντονη αισιοδοξία. «Θα πάω στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη και θα δω όλους τους φορείς» είπε στους βουλευτές. «Ενώ ο Καραμανλής θα πάει μόνο για μια μέρα,είναι σαν να κρύβεται από τον λαό».

Σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος δεν κρύβεται καθόλου γι΄ αυτό και βρίσκεται ήδη από σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί περιμένουν από τον Αρη να πρωτοστατήσει στις νυχτερινές απολαύσεις της συμπρωτεύουσας, αφού ασφαλώς αποτελούν ισχυρό τμήμα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Πάντως το long weekend του Αρη ξεκίνησε από προχθές, όταν μαζί με τον φίλο του βουλευτή κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο επισκέφτηκε γιορτή κρασιού στα Αμπελάκια- επ΄ ευκαιρία είδε νομάρχη, δήμαρχο και κομματικούς- αλλά και την παραλία του Αγιόκαμπου επειδή ο κ. Χαρακόπουλος θέλει να πείσει τον δύσπιστο Αρη ότι πράγματι η Λάρισα μπορεί να πρωτοστατήσει στον θαλάσσιο τουρισμό!

Μπορεί οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επιδίδονται σε αταξίες κάτω από τη μύτη του κ. Δ.Σιούφα, αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής κατόρθωσε να ενοικιάσει τμήμα του Κοινοβουλίου σε (ημι)ιδιωτική επιχείρηση! Πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα, η οποία διατηρεί υποκατάστημα μέσα στη Βουλή από το 1984. Ο κ. Σιούφας έψαξε και έμαθε ότι ως τώρα η Εθνική δεν πλήρωνε καθόλου ενοίκιο. Από 1.1.2008 (δηλαδή αναδρομικά) καλείται να πληρώνει 300.000 ευρώ τον χρόνο! Αν θέλουν και άλλες επιχειρήσεις να ενοικιάσουν χώρο εντός του Κοινοβουλίου προφανώς μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Σιούφα.

Οταν ασκείς εξουσία δεν πρέπει να κάνεις απολύτως τίποτε γιατί το καλύτερο που μπορείς να κάνεις θα είναι πάντοτε χειρότερο από το τίποτε. Αυτή τη μεγάλη αλήθεια αγνόησαν όσοι ενεπλάκησαν με τη διοργάνωση «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997» και γι΄ αυτό 11 χρόνια μετά ακόμη ταλαιπωρούνται! Μαθαίνω ότι ο «Οργανισμός Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997» εξακολουθεί ως σήμερα να τελεί «υπό εκκαθάριση».

Η προθεσμία εκκαθάρισης έχει λήξει από τις 31.12.07, αλλά με τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την «Καταπολέμηση της Βίας με αφορμή Αθλητικές Εκδηλώσεις» που υπογράφουν οι κκ. Πρ.Παυλόπουλος, Γ. Αλογοσκούφης,Χρ.Φώλιας και Μ.Λιάπης ο Οργανισμός θα υπαχθεί στις διατάξεις του κωδικοποιημένου νόμου 2190/1920 «περί Ανωνύμων Εταιρειών» προκειμένου να εκδικαστούν όλες οι εν εξελίξει δίκες. Τώρα γίνεται αντιληπτό πόσο σοφοί ήσαν εκείνοι που με σχετικό νόμο απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο να υπάρξουν ανάλογες διαδικασίες εκκαθάρισης και για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα χρειάζονταν πάνω από 100 χρόνια!