Το ότι στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ που έχει στο μυαλό του ο κ. Γιώργος Δώνης ενδέχεται να αγωνίζεται μόνο ένας Ελληνας- ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μοιάζει να έχει εξασφαλισμένη θέσηείναι γεγονός που προφανώς διόλου απασχολεί τη διοίκηση της ομάδας. Βέβαια ουδείς λόγος να γίνεται για εκείνο το μεγαλόπνοο σχέδιο που είχε οραματιστεί πριν από τέσσερα χρόνια ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ντέμης Νικολαΐδης και σύμφωνα με το οποίο «επιθυμία μας είναι σε τρία-τέσσερα χρόνια να έχουμε μια ομάδα που θα αποτελείται κυρίως από διεθνείς έλληνες ποδοσφαιριστές» . Πώς να γίνει αυτό άλλωστε όταν όχι μόνο δεν προσπαθείς να αποκτήσεις τέτοιους, αλλά εξωθείς στην αποχώρηση και αυτούς που έχεις, με τελευταίο «θύμα» τον Τραϊανό Δέλλα; «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Τραϊανό Δέλλα. Η διοίκηση της ομάδας θέλει να ευχαριστήσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή για τη σημαντική προσφορά του στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στη μεγάλη καριέρα του» ήταν το «παγωμένο» κείμενο του χωρισμού μέσω του οποίου έπεσε και το τελευταίο κιτρινόμαυρο οχυρό όσον αφορά τους σπουδαίους έλληνες ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μετά τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος εξωθήθηκε να μετακομίσει στη Γερμανία αν και επιθυμία του ήταν να παίξει ακόμη δύο χρόνια στην ΑΕΚ και να κλείσει σε αυτήν την καριέρα του, η ΠΑΕ αρνήθηκε στον Δέλλα ένα καλύτερο συμβόλαιο από αυτό που είχε και σύμφωνα με το οποίο θα έπαιρνε το μάξιμουμ των αποδοχών του (350.000 ευρώ) εφόσον έπαιζε συγκεκριμένο αριθμό αγώνων (25) στη χρονιά.

Ο 32χρονος αμυντικός ζήτησε πριν από αρκετές ημέρες να συναφθεί νέο κλειστό συμβόλαιο, αν γινόταν μάλιστα να ήταν διάρκειας δύο ετών καθώς αυτό που τον δέσμευε μέχρι πρότινος με την ΑΕΚ θα έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι. Κατάλαβε ότι δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο και έχοντας λάβει προφανώς τα μηνύματα ότι εφέτος θα παίζει λίγο (έχοντας μπροστά του τους Μαϊστόροβιτς και Παπασταθόπουλο αλλά και τους αξιόμαχους Αλεξόπουλο και Αλβες ) ζήτησε να μείνει ελεύθερος. Η διοίκηση αποδέχθηκε την επιθυμία του και ο στόπερ της εθνικής ομάδας αναζητεί τη νέα ποδοσφαιρική στέγη του στο εξωτερικό. Ιταλικοί σύλλογοι (μεταξύ των οποίων και η Τζένοα) βρίσκονται σε συζητήσεις με τον μάνατζέρ του και δεν αποκλείεται ο Δέλλας να πραγματοποιήσει την επιστροφή του στο Καμπιονάτο όπου έχει ήδη αγωνιστεί με τις Περούτζια και Ρόμα.

Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή εκφράζεται δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση της ΑΕΚ χειρίστηκε το θέμα του. Ο ίδιος είχε αρχίσει να «ξενερώνει» στην ιδέα ότι θα έπρεπε να είναι ο φυσικός αρχηγός στα αποδυτήρια μιας πολυεθνικής ομάδας με ένα συμβόλαιο πολύ χαμηλότερο (ούτε καν εξασφαλισμένο) σε σχέση με τους ακριβοπληρωμένους συμπαίκτες του όπως ο Ριβάλντο, ο Μαϊστόροβιτς, ο Αουαμπαρένα, ο Σκόκο , οι οποίοι φυσικά δεν θα κληθούν ποτέ να λογοδοτήσουν στους φίλους της ομάδας όταν έρθουν τα δύσκολα. Αισθανόταν επίσης ότι είχε πλέον χάσει και τα στηρίγματά του μέσα στην ομάδα, αυτά δηλαδή που του παρείχαν ο Λυμπερόπουλος και ο Ακης Ζήκος, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Δύο με τρεις εβδομάδες εκτός προπονήσεων θα μείνει ο διεθνής αυστριακός τερματοφύλακας της ΑΕΚ Γιούργκεν Μάχο ο οποίος υπέστη κάταγμα του έβδομου αριστερού πλευρού στην προχθεσινή προπόνηση της ομάδας. Θυμίζουμε ότι εκτός μάχης για περίπου έναν μήνα έχει τεθεί ο πορτογάλος επιθετικός Εντίνιο, ο οποίος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, ενώ τραυματίας είναι ο αργεντινός μεσοεπιθετικός Σκόκο, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις σε περίπου μία εβδομάδα.