Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν σήμερα στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών 6 παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών νωρίτερα σήμερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτιρίου κοντά στο στρατόπεδο.

Στον αντίποδα, από τη Γάζα εκτοξεύτηκε μια ρουκέτα με αποτέλεσμα να πλήξει την ισραηλινή πόλη Σντερότ, όπως έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο εάν υπήρξαν θύματα. Πρόκειται για την τρίτη ρουκέτα που ερρίφθη εναντίον του Ισραήλ σήμερα.

Νεκροί δύο παλαιστίνιοι από πυροβολισμούς

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς δυνάμεων του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα της Γάζας σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μετά την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Η φλόγα των συγκρούσεων ανάμεσα σε ισραηλινούς και παλαιστίνους αναζωπηρώθηκε, με τις κινητοποιήσεις να κλιμακώνονται την Παρασκευή ανά τον μουσουλμανικό κόσμο κατά τις πολιτικής των ΗΠΑ. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της ανακοίνωσης Τραμπ.

Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik πως οι τραυματίες από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστινίους και ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ναμπλούς, ανέρχονται ήδη σε περίπου 40.