Συναγερμός σήμανε στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολικό χώρο αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό και τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, ένοπλος εισέβαλε στις εγκατάσεις του Freeman High School στο Ρόκφορντ της περιοχής Σποκάν πυροβολώντας και τραυματίζοντας έξι παιδιά.

Η κατάσταση των τριών παιδιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έχει κριθεί σταθερή, σύμφωνα με το NBC. Συνολικά 327 παιδιά φοιτούν στο σχολείο που αναγκάστηκε να κλείσει λόγω του δραματικού περιστατικού. Αναστάτωση επικράτησε και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής που εκκενώθηκαν μετά την επίθεση.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες καταγράφηκε μια σύλληψη μετά το επεισόδιο των πυροβολισμών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

«Το Λύκειο εκκενώθηκε την ώρα της ένοπλης επίθεσης. Καθηγητές και μαθητές απομακρύνθηκν από το σημείο. Σε εξέλιξη βρίσκετι η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίς της περιοχής.

Οι πρώτες φωτογραφές που έχουν έρθει στη δημοσιότητα δείχνουν τους μαθητές έντρομους να κρύβονται κάτω από τα θρανία τους, περιμένοντας την επέμβαση των αστυνομικών.