H φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της επίσκεψης του Καναδού πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο προκάλεσε αντιδράσεις. Η Ιβάνκα ήταν καθισμένη στο περίφημο (και ιστορικό) γραφείο πλαισιωμένη από Τραμπ και Τριντό. Θέμα ευγένειας;

Η πολυάσχολη Ιβάνκα έγραψε μάλιστα στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο Instagram: «Μια σπουδαία συζήτηση με δύο παγκόσμιους ηγέτες για τη σημασία του να καθίσουν και οι γυναίκες στο τραπέζι».

Αρκετά αλληγορικό, δεδομένου ότι μία γυναίκα προσπάθησε όντως να καθίσει στο συγκεκριμένο τραπέζι, αλλά έχασε: η Χίλαρι Κλίντον πήρε μεν τη λαϊκή ψήφο με τεράστια διαφορά, αλλά οι εκλέκτορες αποφασίζουν.

Το συγκεκριμένο γραφείο έχει τη δική του σπουδαία ιστορία. Έχει και όνομα: Resolute (αποφασιστικός) από το όνομα (και το ακριβό ξύλο) του βρετανικού σκάφους εξερεύνησης των πόλων, Resolute.

Ήταν δώρο της βασίλισσας Βικτωρίας στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ράδερφορντ Χέις (1877-1881). Η πορεία του δεν ήταν ιδιαίτερα ένδοξη, αφού χάθηκε στους διαδρόμους και τις αίθουσες του Λευκού Οίκου μέχρι που το 1961 η Πρώτη Κυρία, Τζάκι Κένεντι, το έφερε στο Οβάλ Γραφείο.

Μέχρι σήμερα ελάχιστοι μη εκλεγμένοι είχαν ποζάρει πίσω από το βαρύ γραφείο. Κυρίως παιδιά πολιτικών, παιδιά γενικότερα που επισκέπτονταν τον Λευκό Οίκο.

Ίσως ο πιο γνωστός μπόμπιρας να υπήρξε ο Ρόμπι Νόβακ: ο Ομπάμα τον άφησε να καθίσει στην καρέκλα και να πάρει το ακουστικό στο χέρι.