Οι άνδρες; Είναι μεγιστάνες, κληρονομικώ δικαιώματι. Τους αρέσουν οι μπίζνες, τα ανταγωνιστικά σπορ και το κυνήγι. Οι γυναίκες; Πρώην μοντέλα οι περισσότερες, έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση και ακριβά γούστα. Η «νέα Πρώτη Οικογένεια» της Αμερικής δεν θα είναι σαν καμία άλλη –αν μη τι άλλο, γιατί έχει συνηθίσει σε μια ζωή σαν σαπουνόπερα.
Τρεις γάμοι, πέντε παιδιά, επτά εγγόνια, καυτές σχέσεις… Και μια αμίμητη ατάκα: «25 εκατ. δολάρια στην Ιβάνα; Δεν φτάνουν ούτε για μανικιούρ!». Αυτό είχε φωνάξει ο δικηγόρος της στο πολύκροτο διαζύγιο του Ντόναλντ Τραμπ από την τσέχα μόντελ (το 1992). Επόμενος γάμος με τη στάρλετ-μοντέλο Μάρλα Μέιπλς. Υστερα και από αυτό το διαζύγιο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ παντρεύτηκε το 2005 τη σλοβένα πρώην μόντελ Μελάνια Κνάους.
Αν και η οικογένεια Τραμπ είναι τεράστια, μόνο ο πρόεδρος Ντόναλντ, η πρώτη κυρία Μελάνια και ο 10χρονος γιος τους Μπάρον θα μετακομίσουν στον Λευκό Οίκο. «Αν υποθέσουμε, δηλαδή, ότι θα εξακολουθήσει να λέγεται Λευκός και δεν θα πάρει ο Τραμπ ένα σπρέι με χρυσή μπογιά για να τον κάνει λίγο πιο φανταχτερό, κάτι σαν τον Χρυσό Οίκο» γράφουν κάποιοι που προσπαθούν να βρουν στο πικρό χιούμορ παρηγοριά για τη νίκη του κροίσου.
Για να πούμε το προφανές λοιπόν, ο Λευκός Οίκος επί Τραμπ θα είναι… διαφορετικός. Ο πρώτος τιμώμενος ξένος ηγέτης που θα τον επισκεφθεί μπορεί να είναι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Και είναι ικανός να σερβίρει τηγανητό κοτόπουλο και σαλάτα με τάκος στο επίσημο δείπνο» λένε πάλι οι ορκισμένοι αντίπαλοι του Τραμπ.

Το Twitter είναι γεμάτο με τέτοιες ιδέες για ριζοσπαστικές αλλαγές. «Γιατί να μην εγκαταστήσει ένα καζίνο στην Ανατολική Πτέρυγα; Γιατί να μη σκάψει ένα τούνελ που θα βγαίνει στο κοντινό, ολοκαίνουργο ξενοδοχείο του στη λεωφόρο Πενσιλβάνια;».

Ολες μόντελς!
Γεννημένη στη Σλοβενία, η 46χρονη καλλονή Μελάνια είναι πρώην μοντέλο. Αλλά ποια από τις γυναίκες Τραμπ δεν ήταν μοντέλο; Η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του Ντόναλντ από την πρώτη σύζυγο Ιβάνκα, έκανε μόντελινγκ στην πασαρέλα προτού μπει στις επιχειρήσεις του μπαμπά της ως πρόεδρος Ανάπτυξης και Εξαγορών. Τώρα μπορεί να λέει ότι τον βοήθησε να αποκτήσει την Αμερική.
Ο θαυμασμός είναι αμοιβαίος. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη το 2003, ο Τραμπ είχε πει ότι η μεγαλύτερη κόρη του έχει «το καλύτερο σώμα στις ΗΠΑ». Ομοίως, σε μια εμφάνισή του στο ABC, το 2006, είχε πει ότι αν η Ιβάνκα δεν ήταν κόρη του θα έβγαινε ραντεβού μαζί της.
Αναμφισβήτητα η πιο ελκυστική των απογόνων Τραμπ, η Ιβάνκα θα είναι σίγουρα τακτική επισκέπτρια στην Ουάσιγκτον. Φέτος το καλοκαίρι απέκτησε το τρίτο παιδί της με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κάσνερ – ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό μετά τον γάμο τους το 2009. Ο Κάσνερ (ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ μοντέλο) είναι γιος γνωστού επιχειρηματία ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη και ιδιοκτήτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Observer», επίσης στη Νέα Υόρκη.
Εξέχουσα θέση στην εκστρατεία είχε και ο 38χρονος Ντόναλντ τζούνιορ, πρωτότοκος γιος του Τραμπ και της Ιβάνα. Η σύζυγός του Βανέσα ήταν μοντέλο και είχε σύντομη σχέση με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, όταν ήταν 20 ετών. Τζούνιορ και Βανέσα έχουν χαρίσει στον Ντόναλντ πέντε εγγόνια.
Ο Ντόναλντ τζούνιορ έκανε μερικές δικές του γκάφες στην εκστρατεία, όπως τότε που συνέκρινε τους πρόσφυγες με τα κουφέτα από σοκολάτα Skittles. «Αν είχα ένα μπολ με Skittles και σας έλεγα ότι τρία μπορούν να σας σκοτώσουν, θα παίρνατε μια χούφτα;» έγραψε στο Twitter. «Αυτό είναι το πρόβλημά μας με τους πρόσφυγες από τη Συρία» είπε.

Στη συνέχεια, υπάρχει ο Ερικ Τραμπ, ο οποίος ασχολήθηκε επίσης με την εκστρατεία. Οπως και στον μεγαλύτερο αδελφό του, του αρέσει να πυροβολεί μεγάλα ζώα, ιδίως αρκούδες, καθώς και λιοντάρια στην Αφρική. Υπάρχει μια διάσημη φωτογραφία που τον δείχνει να ποζάρει με μια κομμένη ουρά ελέφαντα.

Η σύζυγος του Ερικ, Λάρα, δεν είναι πρώην μοντέλο αλλά πρώην προσωπική γυμνάστρια, με εξίσου εντυπωσιακά σωματικά προσόντα.

Η 22χρονη Τίφανι Τραμπ, κόρη του Ντόναλντ και της δεύτερης συζύγου Μάρλα Μέιπλς, αποφοίτησε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και θέλει να γίνει (ναι, το βρήκατε!) μοντέλο. Εκανε το ντεμπούτο της τον Φεβρουάριο στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης. Εξ όσων γνωρίζουμε, ο μικρός Μπάρον δεν έχει φιλοδοξίες μοντελοποίησης. Είναι οπαδός των σπορ, ιδιαίτερα του τένις και φυσικά του μίνι γκολφ.

HeliosPlus