Η Βόρεια Κορέα επέβαλε σε όσους πολίτες έχουν το ίδιο όνομα με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να…το αλλάξουν, μετέδωσε την Τετάρτη ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Νότιας Κορέας KBS.

Ανάλογες απαγορεύσεις έχει επιβάλει η Βόρεια Κορέα και για τη χρήση των ονομάτων των δύο προηγούμενων ηγετών της-του πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ και του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ – στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής προσπάθειας δημιουργίας ενός μύθου γύρω από το όνομά τους.

Το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν επιτρέπεται να δίνεται σε νεογέννητα και όσοι ήδη ονομάζονται έτσι καλούνται, όχι μόνο να πάψουν να το χρησιμοποιούν, αλλά και να το αλλάξουν στο πιστοποιητικό γέννησής τους και στη διεύθυνση κατοικίας τους, μετέδωσε το δίκτυο KBS επικαλούμενο επίσημη οδηγία της βορειοκορεατικής κυβέρνησης.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο πατέρας του σημερινού ηγέτη, έδωσε την εντολή το 2011, όταν είχε ήδη διαφανεί ότι θα τον διαδεχόταν ο γιος του, κάτι που όντως συνέβη μετά τον θάνατο του Κιμ του πρεσβύτερου τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, μετέδωσε το KBS.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, το οποίο χειρίζεται τις σχέσεις της με την Βόρεια Κορέα, δεν επιβεβαίωσε άμεσα την πληροφορία, ανέφερε όμως ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό.

«Η απαγόρευση είναι εξαιρετικά πιθανή, καθώς η Βόρεια Κορέα ακολουθεί την ίδια πολιτική με τις περιόδους κατά τις οποίες βρίσκονταν στην εξουσία οι Κιμ Γιονγκ Ιλ και Κιμ Ιλ Σουνγκ»
, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.

Δεν είναι πάντως γνωστό πόσοι Βορειοκορεάτες ονομάζονται Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά το Κιμ είναι ένα πολύ κοινό επίθετο και τα Γιονγκ Ουν επίσης συνηθισμένα ονόματα.