Φιλόζωοι στην Ιταλία ζητούν από τις από τις Αρχές της αυτόνομης επαρχίας του Τρέντο να μην προχωρήσουν στην αιχμαλωσία ή στην ευθανασία μίας καφέ αρκούδας που πρόσφατα επιτέθηκε σε έναν 38χρονο άνδρα σε δάσος κοντά στο Πιντσόλο στους Δολομίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντάνιελ Ματούρι, μάζευε μανιτάρια όταν αντίκρισε τη θηλυκή αρκούδα να θηλάζει τα μικρά της.
«Φαινόταν σαν τρελή. Με κυνήγησε και με έριξε στο έδαφος με το ένα της πόδι. Μου έκανε μία τρύπα στην πλάτη. Ενώ βρισκόμουν στο έδαφος, πήδηξε επάνω μου», δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «TNN» ο άτυχος άνδρας αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων, ο Ματούρι φέρει γρατσουνιές και βαθιές πληγές στον καρπό, στον πόδι και στο γόνατο.
Ο αντιπρόεδρος της επαρχίας του Τρέντο, στη βόρεια Ιταλία, Αλεσσάντρο Οβίλι, διέταξε να αιχμαλωτιστεί η αρκούδα, μία ενέργεια που οι Αρχές κρίνουν ως απαραίτητη για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Ντανίζα, όπως ονομάστηκε η αρκούδα, έχει ήδη εντοπιστεί.


«Η ζωή της αρκούδας ενδέχεται να κινδυνέψει, μονάχα εάν υπάρξει άμεσος και μη αποτρέψιμος κίνδυνος όχι μόνο για εκείνους που θα την εποπτεύουν αλλά και για τρίτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οβίλι.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκαλέσει την οργή και την ανησυχία πολλών περιβαλλοντολόγων και φιλόζωων, οι οποίοι προβάλλουν την αντίδρασή τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας σε παγκόσμιο επίπεδο το hashtag, #iostocondaniza. (#ΕίμαιμετηΝτανίζα).