Δεκτός από τον Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να γίνει ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ο Αχμάντ Τζάρμπα φθάνει στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη μεταφέροντας στην κυβέρνηση Ομπάμα το αίτημα χορήγησης τεχνολογικά προηγμένων όπλων στους αντάρτες που πολεμούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Θα έχει σειρά συναντήσεων με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, τη σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Σούζαν Ράις, στελέχη του Κογκρέσου και της Γερουσίας, όπως και τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος.

«Αναμένουμε ότι ο πρόεδρος [Ομπάμα] θα συναντήσει τον Τζάρμπα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας στο AFP.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης, δεδομένου ότι ο Ομπάμα θα βρίσκεται εκτός Ουάσιγκτον την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς θα επισκεφθεί το Αρκάνσας (νότια) και την Καλιφόρνια (δυτικά).

Το γραφείο του Τζάρμπα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης επισκέπτεται τις ΗΠΑ να ζητήσει από την κυβέρνηση Ομπάμα να χορηγήσει τεχνολογικά προηγμένα όπλα στους αντάρτες.