Το έργο του Θεού υποστήριξε πως συνεχίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με την ιδέα του περί «Μεγάλης Κοινωνίας» που είχε παρουσιάσει πριν τέσσερα χρόνια. Μιλώντας πριν λίγα 24ωρα στην πρωθυπουργική κατοικία, στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώπιον ανώτατων Χριστιανών κληρικών όλων των δογμάτων ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως πήρε την ιδέα του αυτή από τον ίδιο τον Ιησού.
«Ο Ιησούς συνέλαβε πρώτος την ιδέα της Μεγάλης Κοινωνίας πριν 2.000 χρόνια. Κι εγώ απλώς θέλω να την εξελίξω και να τη συνεχίσω προκειμένου να δω τι μπορεί να γίνει», τόνισε ο Κάμερον όσον αφορά στην «νέα αυτή κουλτούρα του εθελοντισμού, της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής δράσης» που, όπως ισχυρίζεται, προώθησε το 2010 η κυβέρνησή του. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει την ιδέα του περί «Μεγάλης Κοινωνίας» ως τη «τη μεγαλύτερη, πιο δραματική αναδιανομή ισχύος από τις ελίτ των κυβερνητικών μεγάρων στους άνδρες και στις γυναίκες που περπατούν στον δρόμο».
Σύμφωνα με την ιδέα αυτήοι πολίτες και οι κοινότητες «μπορούν να πάρουν τη δύναμη στα χέρια τους» και να αντικαταστήσουν το κράτος αναλαμβάνοντας τον έλεγχο και την ευθύνη λειτουργίας όλο και περισσότερων τοπικών προγραμμάτων. Οι πολίτες θα μπορούν να αναλαμβάνουν τη λειτουργία τοπικών ταχυδρομείων, βιβλιοθηκών, μέσων συγκοινωνίας και να διαμορφώνουν τα σχέδια οικιστικής ανάπτυξης στην περιοχή τους. Η όλη ιδέα περιελάμβανε τρεις πυλώνες: τη κουλτούρα του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας, τη μεταρρύθμιση της παροχής υπηρεσιών με την κατάργηση της γραφειοκρατίας και τη χειραφέτηση σε επίπεδο γειτονιάς.
Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη πιλοτικά σε τέσσερις περιοχές, στο Γουίνζορ-Μέιντενχεντ, στο Σάτον, στο Λίβερπουλ και στην Ιντεν Βάλεϊ της Κάμπρια.