ΛΟΝΔΙΝΟ
Από νωρίς ξεκίνησαν να μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία την είδηση της πρωινής επιχείρησης της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η βρετανική Guardian μεταδίδει την είδηση της εκκένωσης των εγκαταστάσεων από την αστυνομία και αναφέρει ότι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο απωθούνταν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στην σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια πολλών αναγνωστών.
«Οι αστυνομικοί μοιάζουν καλοπληρωμένοι και θρεφτάρια», ειρωνεύεται τη σωματική διάπλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ ο αναγνώστης WhetherbyPond, ο οποίος επισημαίνει πως «είναι η ώρα να αρχίσουν να συλλαμβάνουν τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες», για να πάρει «πληρωμένη» απάντηση από τον χρήστη Kizbot που του αντιτείνει «ναι, ένα πραξικόπημα από την αστυνομία. Αυτό θα ήταν όντως καταπληκτικό» κι άλλους αναγνώστες να επισημαίνουν τους «φιλικούς δεσμούς» μελών του αστυνομικού σώματος με τη Χρυσή Αυγή.
«Εύχομαι κάποια στιγμή, όλοι οι αριστεροί του BBC να έχουν την ίδια τύχη», λέει ο -προφανώς νεοφιλελεύθερος- Nationalphilosopher, ενώ ο χρήστης Βοοdom έχει εντελώς αντίθετη άποψη λέγοντας πως «το BBC αποτελεί τη μηχανή προπαγάνδας της βρετανικής κυβέρνησης. Ζούμε σε ένα φασιστικό καθεστώς» κι αναρωτώμενος «μήπως ήρθε το τέλος της Δημοκρατίας στο ίδιο μέρος όπου πρωτοξεκίνησε;»,

Κατόπιν η ψηφιακή κουβέντα εισχωρεί στα «χωράφια» του φασισμού. «Φασίστες εν δράσει», σχολιάζει ο αναγνώστης Byron7 την εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ, με τον JonDess να συμπληρώνει πως «η πράξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση μιας ξεκάθαρα δεξιάς τηλεόρασης».

«Μια ξεδιάντροπη επίθεση στην ελευθερία του λόγου και την ίδια τη δημοκρατία», τονίζει ο αναγνώστης Τgheretford, ενώ ο χρήστης Galharry λέει: «μιλάμε για μια προσπάθεια να σταματήσει κάθε αρνητική κριτική στην νυν κυβέρνηση και να υπάρξει απόλυτος έλεγχος στην πληροφορία που θα φτάνει στους Έλληνες».

Αλλοι μιλάνε για μια τελματώδη κατάσταση στην Δημόσια Τηλεόραση, όπως ο WilliamOneTell που εκτιμά ότι «οι 2.700 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ήταν γεγονός ενδεικτικό του καθεστώτος των υπερβολικών προσλήψεων στις δημόσιες υπηρεσίες, το οποίο συνετέλεσε στη δημιουργία του οικονομικού χάους που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα».