Στο Καράτσι προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρώην πρόεδρο του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ από το Ντουμπάι.

Δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν αμέσως τον Μουσάραφ από το αεροδρόμιο με αυτοκινητοπομπή, ενώ δεν του επέτρεψαν να χαιρετήσει τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθούν. Ακυρώθηκε και το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί.

Ο Μουσάραφ που ήταν στην εξουσία από το 1999 ως το 2008 θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου.

Λίγο πριν την επιστροφή του στο Πακιστάν, 17 στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε εναντίον του στρατού σε φυλετική ζώνη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Ο καμικάζι έπεσε με παγιδευμένο φορτηγό πάνω σε οδόφραγμα του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν, προπύργιο των πακιστανών Ταλιμπάν και των συμμάχων τους της Αλ-Κάιντα.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι Ταλιμπάν απειλούν ότι θα τον σκοτώσουν εάν γυρίσει πίσω στη χώρα.

«Οι μουτζαχεντίν του Ισλάμ έχουν συγκροτήσει ειδική ομάδα για να στείλει τον Μουσάραφ στην κόλαση. Υπάρχουν βομβιστές αυτοκτονίας, ελεύθεροι σκοπευτές καθώς επίσης μια ειδική ομάδα επίθεσης και μάχης» αναφέρουν στο βίντεο.

Ο Μουσάραφ μπήκε στο στόχαστρο των Ταλιμπάν όταν αποφάσισε να συνταχθεί με τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, εξαπολύοντας εκστρατεία εναντίον των ενόπλων οργανώσεων.

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν ζούσε εξόριστος μεταξύ Ντουμπάι και Λονδίνου μετά την αποχώρησή του από την εξουσία το 2008.

Εναντίον του εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης, το ένα εκ των οποίων αφορά τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν φοβάται και ότι αφήνεται «στα χέρια του Θεού».