Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ο μεξικανός υποψήφιος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει να ολοκληρωθούν η καταμέτρηση των ψήφων αλλά και η έρευνα αναφορικά με τις παρατυπίες που έχει καταγγείλει.

Ο Ομπραδόρ ήρθε δεύτερος στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. Νικητής αναδείχθηκε ο ηγέτης του κεντρώου Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) Ενρίκε Πένια Νιέτο. Με καταμετρημένο το 96% των ψήφων, ο Πένια Νιέτο αποσπά ποσοστό 38,05% και ο Ομπραδόρ 31,7%.

Στις προεδρικές εκλογές του 2006 ο Ομπραδόρ είχε αναμετρηθεί με τον Φελίπε Καλντερόν. Ο Καλντερόν κέρδισε τελικά με λιγότερο από 1% και η νίκη αυτή αμφισβητήθηκε έντονα.

Ακολούθησε μπαράζ ενστάσεων, προσφυγών και διαδηλώσεων με επικεφαλής τον Ομπραδόρ, αλλά τελικά η νίκη του Καλντερόν επισφραγίστηκε στα δικαστήρια.

Η νίκη του Ενρίκε Πένια Νιέτο, την Κυριακή, επανέφερε στην εξουσία έπειτα από 12 χρόνια το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI).

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα κυβερνήσει «με όλους και για όλους», λέγοντας ότι θα τιμήσει τη δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε στο PRI με έναν «νέο τρόπο διακυβέρνησης».