Ανήλικοι εραστές, ομοφυλοφιλικές σχέσεις, και μια τεράστια συλλογή πορνογραφίας… Αυτός ήταν ο μυστικός κόσμος του Τζ. Εντγκαρ Χούβερ, σύμφωνα με μια νέα βιογραφία που μόλις κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία στις ΗΠΑ.

Ο πανίσχυρος και άτεγκτος ως προς τα σεξουαλικά ήθη των Αμερικανών της εποχής του διευθυντής του FBI είχε δημιουργήσει την μεγαλύτερη συλλογή πορνογραφικού υλικού στην ιστορία, για να ικανοποιεί τις αχόρταγε σεξουαλικές ορέξεις του, αποκαλύπτει το «Τζ. Εντγκαρ Χούβερ και Κλάιντ Τόλσον: Ερευνώντας τα Σεξουαλικά Μυστικά των Πιο Διάσημων Ανδρών και Γυναικών της Αμερικής» του Ντάργουϊν Πόρτερ.

Σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, ο Χούβερ είχε επίσης μια τεράστια συλλογή από πορνοταινίες, τις οποίες είχαν γυρίσει αστέρες του Χόλιγουντ προτού γίνουν διάσημοι. Τις παρακολουθούσε για να ερεθίζεται – ή για να εκβιάζει τους πρωταγωνιστές. Ανάμεσά τους ήταν πορνογραφικές ταινίες που είχε γυρίσει το 1934 ο νεότατος τότε Φρανκ Σινάτρα, όταν ήταν αδέκαρος και αλήτευε στη Νέα Υόρκη.

Στον Χούβερ άρεσαν επίσης «κλασικές ερωτικές λιθογραφίες» που έδειχναν άνδρες με τεράστιους φαλλούς, τις οποίες κρεμούσε στο λουτρό του.

Μεταξύ άλλων αποκαλύψεων, το βιβλίο γράφει ότι ο Χούβερ και ένας από τους στενούς φίλους του έκαναν και οι δύο σεξ με έναν έφηβο, ύποπτο τον οποίον είχε συλλάβει το FBI. Μετά ο Χούβερ τον άφησε ελεύθερο και εξαφάνισε την υπόθεση από τα αρχεία.

Φήμες για την προσωπική ζωή του Χούβερ κυκλοφορούν επί δεκαετίες. Η πιο διαδεδομένη ήταν ότι του άρεσε να φοράει γυναικεία ρούχα και ότι είχε ομοφυλοφιλική σχέση με τον στενό φίλο του και υποδιευθυντή του FBI Κλάϊντ Τόλσον.

Στο βιβλίο του ο Πόρτερ αποκαλύπτει ότι το πορνογραφικό υλικό είχε κατασχεθεί από εφόδους του FBI, γιατί εκείνη την εποχή η πορνογραφία ήταν παράνομη. Αυτό δεν εμπόδισε τον Χούβερ να το χρησιμοποιεί για δική του ευχαρίστηση.

«Τον ενδέφερε ιδιαιτέρως η συλλογή πορνογραφικών ταινιών που είχαν γυρίσει σταρ του σινεμά προτού γίνουν διάσημοι. Το πιο διάσημο παράδειγμα ήταν η Τζόαν Κρόφορντ. Λέγεται ότι του άρεσε ιδιαιτέρως μια πορνοταινία στην οποία ο πολύ νέος Φρανκ Σινάτρα έπαιζε τον «ληστή με την μάσκα». Ο Χούβερ συνέλεγε με μεγάλη μανία γυμνές φωτογραφίες διάσημων πρωταγωνιστών του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους του Τόνι Κέρτις, του Μπαρτ Λάνκαστερ, του Γουόρεν Μπίτι όταν ήταν έφηβος, του Ελβις Πρίσλεϊ, του Τσάρλτον Ιστον και του Τζέιμς Ντιν», γράφει ο Πόρτερ.

Λέει ότι την ώρα που ο Χούβερ έκανε κατήχηση περί ηθικής σε μια ολόκληρη χώρα, ο ίδιος ήταν αχαλίνωτος στις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις του και δεν είχε καμμία αναστολή.
Σε ένα επεισόδιο του 1947, ο φίλος του Γκάϊ Χοτέλ, ειδικός πράκτορας επικεφαλής του γραφείου του FBI στην Ουάσιγκτον, ανέκρινε ένα 17χρονο αγόρι, ύποπτο για κλοπή.

Ο Χοτέλ βρήκε τον νεαρό γοητευτικό, και ταξίδεψε αεροπορικώς μαζί του μέχρι το Μαϊάμι, όπου ο Χούβερ έκανε διακοπές σε ένα ξενοδοχείο. Το βιβλίο γράφει ότι Χούβερ και Χοτέλ έκαναν σεξ με τον έφηβο, και μετά του αγόρασαν ένα αεροπορικό εισιτήριο και τον έστειλαν πίσω στο σπίτι του. Οι κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν.
Ο Χούβερ ήταν ο πρώτος διευθυντής και απόλυτος άρχων στο FBI επί σχεδόν 40 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του, το 1972.