Μία πρωτοποριακή μηχανή αυτόματης πώλησης γάμων (!) προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, έπειτα από την ανάρτηση σχετικού βίντεο στο Διαδίκτυο.

Πρόκειται για μία ροζ μηχανή ύψους σχεδόν 2,5 μέτρων που παρομοιάζεται από τους δημιουργούς της με ένα τεράστιο παρκόμετρο με τη φινέτσα μιας Cadillac. Παρά τον ιδιόμορφο σχεδιασμό της έχει εξάψει τη φαντασία των υποψήφιων πελατών. Παραγγελίες για τέτοιες μηχανές συρρέουν από κάθε άκρη του πλανήτη, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι της εταιρείας Concept Shed της Κορνουάλης της Αγγλίας

Πως όμως λειτουργεί η μηχανή αυτή; Οι ενδιαφερόμενοι εισάγουν ένα μικρό αντίτιμο, περίπου 1 Ευρώ, και η μηχανή ξεκινά να παίζει μία εκδοχή του γαμήλιου εμβατηρίου ενώ ζητά από τους πελάτες να επιλέξουν τον τύπο ένωσης που τους ταιριάζει. Η νύφη και ο γαμπρός μπορούν στη συνέχεια να πιέσουν το 1 για να δεχτούν την πρόταση γάμου ή το 2 για να την απορρίψουν.

Μάλιστα λαμβάνουν «απόδειξη γάμου» όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά και δύο πλαστικές βέρες σε πλαστικό κουτάκι για να επισφραγίσουν το μυστήριο με την πρέπουσα επισημότητα. Η απόδειξη αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως εκπτωτικό κουπόνι, σε περίπτωση που οι σύζυγοι αποφασίσουν να πάρουν διαζύγιο!

Δεν είναι πρώτη φορά που η εταιρεία Concept Shed ξαφνιάζει και εντυπωσιάζει με τις καινοτόμες εφευρέσεις της. Ο αυτόματος πωλητής γάμων πρόκειται να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε για την παραδοσιακή, χρονοβόρα και δαπανηρή γαμήλια τελετή, αν ποτέ αποκτήσει νομική εγκυρότητα. Στον αντίποδα πολλοί είναι αυτοί που αποδοκιμάζουν τη μηχανή χαρακτηρίζοντας τη ψυχρή και απρόσωπη.