Ο αριθμός των αστέγων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή της Λ’ Ακουιλα στην κεντρική Ιταλία, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και προσδιορίζεται τώρα στις 17.000, ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο συντονισμού του έργου των σωστικών συνεργείων που έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Ο δήμαρχος της Λ’ Ακουιλα , πρωτεύουσας της επαρχίας Αμπρούτσο, Μάσιμο Τσαλέντε, είχε αρχικά εκτιμήσει στις 50.000 τους κατοίκους της περιοχής των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από το σεισμό. Αλλά και κυβερνητική πηγή υπολόγιζε στις 70.000 τους άστεγους.

Η πόλη Ακουιλα αριθμεί 50.000 κατοίκους και η περιφέρεια της Λ’ Ακουϊλα 70.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού του έργου διάσωσης, πρακτικά ένας στους επτά κατοίκους της επαρχίας Λ΄Ακουιλα έχει χάσει το σπίτι του.

Πολλοί κάτοικοι πέρασαν μια δεύτερη νύχτα στ΄αυτοκίνητά τους που έχουν σταθμεύσει σε ανοιχτούς χώρους καθώς το πρώτο 24ωρο μετά τον καταστροφικό σεισμό σημειώθηκαν πάνω από 280 μετασεισμοί.

Σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού του έργου διάσωσης, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει τοποθετήσει σκηνές και κρεβάτια, όμως «απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν» για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.