από metereologos.gr
Κυριακή 19 Αυγούστου 2018
 

Γαλλία: Η κυβέρνηση κλείνει το εμπορικό της γραφείο στην Ρωσία

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από 16ης Ιουλίου του 2018
Γαλλία: Η κυβέρνηση κλείνει το εμπορικό της γραφείο στην Ρωσία
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το εμπορικό της γραφείο της στην Μόσχα, γνωστό ως Business France, το οποίο είναι αναπόσπαστο τμήμα της γαλλικής διπλωματικής αποστολής και είναι αρμόδιο για τις εμπορικές ανταλλαγές και γαλλικές επενδύσεις στην Ρωσία.

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την Υπηρεσία της Πρεσβείας της Γαλλίας, που εγγυάται την δραστηριότητα του γραφείου Business France στην Ρωσία, αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας στην Μόσχα, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της.

Η απόφαση αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία τίθεται σε ισχύ από 16ης Ιουλίου του 2018, ελήφθη σε σχέση με την κοινοποίηση των ρωσικών αρχών, ότι εφεξής δεν επιτρέπεται στο Business France να δραστηριοποιείται στην Ρωσία με βάση τις διατάξεις της γαλλικής νομοθεσίας, γεγονός που θέτει τέλος στην μακρά περίοδο των διαπραγματεύσεων που είχαν ως θέμα το στάτους του Γραφείου Business France στην Ρωσία, το οποίο σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία είναι αναπόσπαστο τμήμα της διπλωματικής αποστολής .

Κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι συνθήκες όσον αφορά την δραστηριότητα του Γραφείου Business France στην Ρωσία επιδεινώθηκαν σημαντικά, ιδιαίτερα εξαιτίας της παράνομης δέσμευσης του τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει, παρά το γεγονός ότι προστατεύεται από την Συνθήκη της Βιέννης, όπως επίσης και της απέλασης του Διευθυντή του που είναι κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου. Πράγματι --συνεχίζει η ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας-- οι τοπικές συνθήκες, δεν επιτρέπουν προφανώς στο Γραφείο Business France να ασκήσει τα καθήκοντά του ως κρατική υπηρεσία υποστήριξης των γαλλικών επιχειρήσεων στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μετά από 8 χρόνια, στην διάρκεια των οποίων το γραφείο Ubifrance --εν συνεχεία Business France-- συνέβαλλε με κάθε τρόπο στην ενίσχυση της παρουσίας των γαλλικών επιχειρήσεων στην Γαλλία και στην εντατικοποίηση των ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, η υπηρεσία εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι χρέος της να συνεχίσει να υποστηρίζει τις γαλλικές επιχειρήσεις στην σημαντική αυτή αγορά και από εδώ και στο εξής θα βασίζεται σε μη κρατικούς εταίρους που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία, ώστε να εγγυηθεί την συνέχεια των υπηρεσιών τις οποίες το γαλλικό κράτος προτίθεται να παράσχει.


Κόσμος περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-