Το ποτό πήρε το όνοµά του από τον κόµη Camillo Negroni. Στα µέσα του 1920, πίνοντας στο µπαρ Casoni στη Φλωρεντία, λέγεται ότι είχε ζητήσει ένα Americano, το κάτι περισσότερο, «je ne sais quoi». Αυτό το κάτι παραπάνω το έδωσε ο µπάρµαν του Casoni, ο οποίος πέρασε µαζί µε τον κόµη στην αιωνιότητα.

«Τι κι αν πίκρες µε κερνάς, γλυκιά µου»

Οπως σε όλα τα ζητήµατα, ετούτη την εποχή επικρατεί µια ρετροσκοπική διάθεση για τις εποχές που ξεκινούσε η ανάπτυξη κι η ακµή, σαν ένα ενεργειακό άλλοθι για να έρθουν ξανά και στις µέρες µας. Ταυτόχρονα µε την άνθηση των speakeasy bars και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, δηµιουργήθηκε µια µαζική λατρεία στα bitter λικέρ: το βερµούτ απογειώθηκε και συναπογείωσε όποια συνταγή κοκτέιλ το περιλαµβάνει.

Από το fixing glass στο τραπεζοµάντιλο

Στα εστιατόρια του Λονδίνου µόδα είναι τα Νegroni oriented dinners, όπου το Νegroni Spritz αλλά και το Classic Negroni δουλεύονται σε πιο ποσοτική λογική µε αρµονική αύξηση των αναλογιών και σερβίρονται σε κλασικά british punch bowls.

Ο συντελεστής τεστοστερόνη

Στα κατάστιχα του ακµάζοντος ή και εκπεσόντος αντρικού lifestyle, το Negroni θεωρείται αναντάµ παπαντάµ αντρικό κοκτέιλ.

Βραβείο καλύτερης ερµηνείας

Στα πάρτι για την εφετινή τελετή των Οσκαρ, το Νegroni µαζί µε το Classic Martini σχεδόν εκτόπισαν τη σαµπάνια από τα διάσηµα requests.

Τa κοκτεÏλ

Από τον mixologist Γιάννη Πετρή

Το αυθεντικό

30 ml London dry gin 30 ml γλυκό βερµούτ 30 ml Campari

Mέθοδος Stirred: Σερβίρουµε σε ποτήρι rocks και γαρνίρουµε µε µία φλούδα πορτοκαλιού.

Chocolate Negroni

30 ml French gin 30 ml γαλλικό γλυκό βερµούτ 30 ml Campari

2 σταγόνες chocolate bitter

Mέθοδος : Σερβίρουµε σε ποτήρι rocks και γαρνίρουµε µε µια φλούδα γκρέιπ-φρουτ.

Negroni Spritz

20 ml London dry gin 20 ml Αperol 10 ml γλυκό βερµούτ 30ml soda water 30 ml Prosecco

Mέθοδος : Σερβίρουµε σε ποτήρι Collins και γαρνίρουµε µε µία φλούδα από αρωµατικό λεµόνι.